Мая Манолова: ГЕРБ ще окажат натиск над КС

Елица Мартинова 20 май 2013 в 10:24 2246 5

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще се опитат да окажат натиск върху Конституционния съд във връзка с искането за касиране на изборите. Такова предположение изрази пред TV7 червеното острие Мая Манолова.

Тя бе категорична, че партията на Борисов няма правна обосновка за искането си.

„Конституционния съд трябва да се произнесе дали е нарушен законът при провеждането на изборите. Това обаче се преценява според Изборния кодекс, в който именно ГЕРБ записаха изключително стеснена дефиниция за това какво е агитация. Сами си отрязаха главите“, заключи Мая Манолова.

Червеното острие призова ГЕРБ да „спрат да тупкат топката, защото са в тотална изолация“. Според Манолова с намерението си да предложи кабинет, Борисов ненужно бави работата на 42-рото Народно събрание, което има да решава неотложни проблеми.

„Трябва да бъдат променени маса закони, които се отнасят до начина, по който живеят хората. Страховете на хората са дали бизнесът ще има глътка въздух, ще се повишат ли доходите, ще си намерят ли работа”, подчерта червеното острие.

Според Манолова най-спешните въпроси, с които новият парламент трябва да се заеме, са борбата с монополите, защита за бизнеса и мерки срещу високата безработица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки