Цветанов запазва имунитета си до изборите

Елица Мартинова 01 май 2013 в 10:58 2012 4

Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да се отказва от имунитета си като народен представител до изборите. Това заяви самият той в сряда в Каспичан.

„Нямам нищо против да се откажа, но когато приключват изборите, защото в условия на предизборна кампания и всичко, което се е случило през този период от време, на хората им изглежда доста съмнително това, което се случва с мен“, каза Цветанов.

Той обеща да прецени ситуацията „на база информацията“ и да предприеме действия, които съответстват на обществените очаквания.

Бившият шеф на МВР отново подчерта, че докато е бил във властта не е разрешавал нерегламентирано подслушване.

„Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба. С разрешение от съдия и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи. Никога, по никакъв повод не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи в условията, в които работи системата. Както и при възможността да бъде осъществен парламентарен контрол, който беше въведен в 41-вото Народно събрание и то лично по искане на ПП ГЕРБ“, изтъкна Цветанов.

Вчера прокуратурата констатира, че Цветанов е извършил престъпление, като не е упражнил контрол върху използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Той обаче не може да бъде разследван, тъй като се ползва с имунитета си от предишния мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови