6 тенденции в технологиите за баня за 2022 г

OFFNews 27 април 2022 в 19:58 7712 0

През последните няколко години наблюдаваме бум на устройствата за интелигентен дом. Днес те се превърнаха в задължителни за собствениците на жилища, които искат да наблюдават домовете си, да защитават децата си или да имат по-интелигентни кухни, наред с други неща. Но знаете ли, че има и технологии, насочени към банята? Интелигентните джаджи за баня могат да предложат удобство, безопасност, намаление на отпадъците и устойчивост.

Затова, когато търсите мебели за баня, помислете и за някои умни джаджи, с които ще направите преживяването в това помещение още по – завладяващо.

Баните на бъдещето са по-умни, по-чисти и елегантни. Най-големите тенденции за интелигентен дом са интеграцията с AI и IoT устройства. Те могат да бъдат от полза за нашето психично здраве и цялостно благополучие и имат допълнителен избор за персонализиране. Ето някои от най-добрите технологични опции, които можете да очаквате да видите в баните на бъдещето.

1. Умни тоалетни

Много умни тоалетни имат функции като подгряващи седалки, автоматични капаци без докосване, нощни лампи и дори високоговорители с любимата ви музика. Интелигентните тоалетни са по-компактни и по-добре проектирани от традиционните тоалетни, така че заемат по-малко място. Те също така са по-хигиенични, тъй като са без докосване и се самопочистват.

2. Интерактивни LED огледала

Интерактивно LED огледало (или интелигентно огледало) има вграден дисплей за неща като време, прогноза за времето, актуализации на новини, напомняния и срещи. Можете да задавате въпроси за огледалото и да управлявате други интелигентни устройства в дома си. Интерактивно LED огледало придава на банята футуристичен вид и прави сутрешната рутина приятна.

3. Интелигентен душ

Интелигентният душ ви позволява да зададете температурата на водата, скоростта на потока, продължителността на душа и други чрез смарт устройство по ваш избор. Основните предимства на интелигентните душове включват температура на водата, повече безопасност, дистанционно управление и спестяване на вода и енергия. Тези душове използват термостат за поддържане на постоянна температура на водата и предотвратяване на внезапни промени. Те също така имат ограничения за това колко гореща може да стане водата.

4. Хроматерапевтични светлини

Цветът играе жизненоважна роля за начина, по който мислим и чувстваме. Всеки цвят отговаря на физическата ни нужда, така че той може да ви помогне да постигнете определено настроение. Например оранжевото може да ви накара да се почувствате по-щастливи и по-енергични, докато синьото може да ви накара да се чувствате по-спокойни и по-отпуснати. Добрата новина е, че можете да контролирате това чрез хромотерапия, която е използването на цветно осветление във вашата баня.

5. Система за подово отопление

Системите за подово отопление (или лъчисто подово отопление) използват топлинно излъчване, за да генерират топлина, за да поддържат краката ви топли. С лъчисто подово отопление ще усетите топлината по-рано, отколкото с традиционния радиатор и при по-контролирана температура. Освен това температурата ще бъде по-комфортна и ще я почувствате в цялата баня.

6. Интелигентен кантар

Ако търсите начини да се концентрирате върху здравето си, интелигентната везна може да улесни проследяването на вашите фитнес и уелнес цели. Тя измерва теглото и проследява информация за телесния състав, като процент телесни мазнини, мускулна маса, сърдечен ритъм в покой, процент на вода и костна маса. Нещо повече, интелигентните везни могат да проследяват и съхраняват данни. Те също така се синхронизират с други интелигентни устройства като фитнес тракери или приложения за смартфони.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки