ЕНП иска отмяна на забраната за производство на бензинови коли в ЕС до 2035 г.

OFFNews 19 януари 2024 в 19:37 1509 0

бензинов двигател

Снимка Pixabay

Европейската народна партия, която е най-голямата политическа сила в Европейския парламент, иска отмяна на постепенния отказ от бензиновите двигатели.

Европейската народна партия, която е най-голямата политическа сила в Европейския парламент, иска отмяна на постепенния отказ от бензиновите двигатели, съобщи електронното издание "Политико" (Politico).

Изданието се позовава на партиен манифест от 14 страници, до който е получило достъп, съобщава БНР.

Така ЕНП се изправя срещу председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е от същата партия. Забраната за производството на коли с двигатели с вътрешно горене в ЕС до 2035 г. е една от главните цели на ръководената от нея Комисия.

Партията иска също да бъде назначен еврокомисар по отбраната, за да координира политиката в тази сфера между страните членки. Същевременно ЕНП предлага постепенно премахване на върховния представител за външната политика и той да бъде заменен от европейски външен министър.

В ЕНП са убедени, че решенията в сферата на външната политика в Общността трябва да бъдат вземани с квалифицирано мнозинство, а не с единодушие.

По отношение на миграцията, от ЕНП настояват за трикратно увеличение на граничните полицаи - от 10 000 в момента на 30 000. Християндемократите искат и повече на брой молби за убежище да бъдат обработвани извън ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews