Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.
1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.
2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.
3. Не трябва да има разкъсвания.
4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.
5. Очите трябва да са бистри.
6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
6000
1
30.11 2018 в 08:35
Последни коментари
Владè
Уволнената за нарушения шефка на Агенцията по вписванията е спечелила конкурса за главен секретар на МС
Telluris Malus
Христо Иванов: Борисов знае, че управление с Пеевски е нетърпимо, но е притиснат
Telluris Malus
Христо Иванов: Борисов знае, че управление с Пеевски е нетърпимо, но е притиснат
Telluris Malus
Велошествие премина през центъра на София
Telluris Malus
Уволнената за нарушения шефка на Агенцията по вписванията е спечелила конкурса за главен секретар на МС