Битката за "Младост": Илиева е фен на китарата и колелото, Иванчева обича животните и планините

OFFNews 11 ноември 2016 в 11:42 4803 0

Снимка БГНЕС

Балотажът за кмет на "Младост" в неделя изправя кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева срещу независимата, подкрепена от партия "Нормална държава" на Георги Кадиев, Десислава Иванчева. 

Иванчева е лидер на протестите против презастрояването на района. Председател е на Инициативен комитет За Зелен Младост, събрал 12 000 подписа за местен референдум против строежите върху зелени площи, детски площадки, паркове и паркинги.

Тя няма диплома за висше образование, но е завършила семестриално "Публична администрация". Има опит в управлението като собственик на автобусна фирма, официален представител е и на италианска козметична компания, има склад и магазин за стоките й. Няма деца, живее на семейни начала с приятеля си, обича животните и гледа йоркширкски териер и чихуахуа, както и папагал. Другата й слабост е планината, прекарва всяка свободна минута там. 

Обещава, че ако стане кмет, ще се допитва до хората в района по всички важни въпроси, а вратата й ще бъде винаги отворена за хората. 

Непрекъснат диалог с гражданите обещава и Илиева. Тя е икономист по образование. Завършила е магистратури “Контрол и анализ на фирмената дейност” в Стопанската академия в Свищов и “Публично управление” в Лиеж, Белгия. Специализирала е “Контрол, оценка и одит на публичните разходи” в Националното училище по администрация във Франция. Има и правна специализация. Работила е 10 г. като одитор в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и Сметната палата. Била е на ръководни позиции в Комисията по финансов надзор, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори и Националния осигурителен институт. Преди да влезе в битката за доверието на хората в район “Младост”, е била шеф на дирекцията по вътрешен одит в Министерството на енергетиката. 

Владее английски, френски и руски. Работила е по социални проекти в район “Младост” и е част от кампанията, която събра средства за изграждане на първия православен храм в района. Основната критика срещу Илиева е, че не живее в "Младост". 

Тя е омъжена е от 18 г. Съпругът й също е икономист. Имат две деца. Синът й е на 17 г. и свири в рок-банда. Самата тя също е свирила на китара като ученичка, ходила е 5 г. на уроци по класическа китара. Дъщеря й е на 11 години. Цялото семейство карат велосипеди. Имат 4 колелета, за които трудно намират място в апартамента. Илиева обича да кара зимни кънки и се пързаля заедно със сина си. Обича да разпуска и с народни танци, ходи заедно с колеги. Обожава театъра и Родопите, децата й обаче са фенове на почивката край морето.  

Покрай професията си е посетила много държави и казва, че е видяла различен опит и различно устройство на градове. 17 дка нов парк, запазване на зелените площи и обществени съвети в кварталите са приоритетите на Илиева.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews