Миков: Оставката ми ще се разглежда на пленум

Ивайло Анев 02 ноември 2015 в 13:23 5534 16

Снимка БГНЕС

Председателят на БСП Михаил Миков и членове на партията дадоха пресконференция в централата на столетницата.

"Това е тежка загуба", така лидерът на БСП Михаил Миков оцени  изминалите местни избори.

Той беше категоричен, че няма как да има друга оценка за изборните резултати след втория тур. „Тази оценка не кореспондира с внушенията за заличаването на БСП от политическата карта", уточни Миков.

Той обеща, че ще има анализ за причините и той ще стигне до заседанието на пленума след две седмици. Лидерът на столетницата обясни, че причините са много. Според него БСП не може да стигне до голям кръг граждани. 

"Необходими са ускоряване на организационните дейности. Трябва да се намерят ефикасни механизми за да стане партията по-силна", категоричен беше социалистът и добави, че в страната се формира парична демокрация.

Той не пропусна да поздрави победителите в тези избори и каза, че не желае да коментира оставката си, а ще бъде отнесена като тема в предстоящия националния съвет.

По думите му членове на ръководството са заявили готовност да подадат оставки, но всичко това предстои да се обсъжда.

"БСП е втора политическа сила, това не ни задоволява, коментираха още от “Позитано”. Социалистите уточниха и че ще искат касиране на изборите по места, но отказаха да назоват конкретни райони, защото в момента се подготвяли жалбите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!