С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано

OFFNews 13 май 2024 в 15:09 1752 8

Снимка ПП-ДБ

В България тези, които не харесват корупцията, са повече от другите, които плетат мрежите си на зависимост.

Онези, които искат справедлива съдебна система, която не изнудва, а наказва престъпниците, също са повече от мрежите на Натаруси, Пепита и членове на тайни клубове.
Нормалните хора не си получават заплатите в чували.

Вместо да говорят за правова държава и демокрация обаче, социолози и анализатори разказват приказки за “умора”, за “електорална апатия”.

Истината обаче е, че има голямо мнозинство за друга държава - нормална. В която пак има корупция, но онези, които я извършват, ги хващат и наказват. В която начело на Здравната каса няма “наш човек”, а конституционните съдии са уважавани хора с безупречна репутация.

Над 70% от имащите право на глас искат промяна. Но колко от тях ще отидат до урните на 9 юни? Това е въпросът, чийто отговор крие бъдещето на България.

С 30% избирателна активност извратената симбиоза между власт и корупция се смее в лицето на демокрацията. Ехидна, разгулна, сигурна, че не може да бъде разобличена, арогантна и мислеща се за безнаказана, зависимостта е готова да погълне лакомо всичко и да му сложи етикет “стабилност”.

Надява се на ниската активност, на умората, на отрицанието и категоричното убеждение, че всички са маскари и от избирателя нищо не зависи.

Cui prodest, питали реторично древните римляни. „Кой има полза“ е отговорът на всички въпроси, отнасящи се до бъдещето на страната ни днес.

Кампаниите за отчуждаване и отвращаване на хората от политиката са тържество на контролирания вот.

Защото, ако има висока избирателна активност като в Германия например (75%), властта на корупцията няма да изчезне, но ще се загуби на фона на мнозинството.

Ако още смятаме, че гласът ни е без значение, хубавите ябълки пак ще ги ядат прасетата, гнилите ще командват съдебната власт, а земята ще ражда само тикви.
Кой има полза от това? И кой отдавна не е въпрос, вече от над десетилетие.

Изкуството и хуморът са силни оръжия за "изваждане" от апатията и вечните колебания има ли за кого да се гласува, има ли смисъл да се гласува, всички са еднакви, всички са маскари, крадци, корумпета. Не са.

Понякога една снимка, един шарж, могат да кажат повече - когато ушите са изморени от клишета и анализаторски мантри, да опитаме да отворим очите си.

Скритата власт може да е тук, може да иска да върне часовника назад до мека диктатура, постна пица с бухалки. Но мнозинството не иска това.

Избори за Европейски парламент и за Народно събрание 2024

Платена публикация по договор с ПП

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

145

8

Джендо Джедев

13.05 2024 в 21:35

Merc,

1. А без хич?

2. Пратихме каквото имаме - сещам се за едни БТР-и. Иначе военните заводи си бачкат на 24/7 за Украйна. Ти какво искаш да им пратим повече, атомни подводници ли?

3. По какъв параграф ще искаш импийчмънт на Радев? Айде стига глупости, да бъдем реалисти!

4. Смяната на Гешев със Сарафов няма нищо общо със ЗЗВ. И беше дело на Боце. Какво са криви юристите на Иванов за сегашното правителство?

5. Вътрешният министър си беше на Боце. Защо не го смениха - препратка към 20-те %. Честито на гъбарите!

5.

110

7

Merc

13.05 2024 в 21:24

Джендо , с цялото ми уважение пишеш тежки глупости !

1. Шенген , ама не съвсем. И с пълно право , защото сме пробита държава и бъкаме от руски шпиони и мекерата. Да , сега минаваме гранична проверка 10 /десет/ минути по бързо на летищата и какво от това ? Кажи го на тия шофьори , дето висят на Кулата с часове. /Надявам се да не те бият много./ :)

2. Какви и колко оръжия пратихме на Украйна, кога и как? Да , Тагарев бе читав министър , но нямаше никакво подкрепа от никъде.

3. Да , импичмънта на Радев е работа на Парламента , но не чух някой депутат от Сглобката някога някъде да мъцне по въпроса. Защо ли ?

4. Законът за съдебната власт ? Ама ти сериозно ли ?
Махнахме Гешев и сега е Сарафов.... Честито! Щото той е цвете за мирисане. И благодарение на "йористите" на Христо Иванов сега имаме служебен кабинет ,доминиран от ТЕРБ , който ще се постарае да направи изборите от честни по честни.

5. Нещо за смяната на Вътрешния министър и реформи в МВР? Нещо ?.... |Колкото и малко да е.


145

6

Джендо Джедев

13.05 2024 в 21:05

Merc,

Извади се от килера обсъждането на Шенген и вече летим свободно там. Законът за съдебната власт също видя задвижване. Увеличиха се субсидиите за малките и средни земеделски стопани. Спряха да се смеят на българските правителствени делегации в чужбина. Диверсифицира се горивото в АЕЦ "Козлодуй" и се подписа меморандум за изграждане на още блокове. Доходите на хората нараснаха. Пациенти с непосилни сметки за лекарства бяха облекчени. И още доста неща. За 10 месеца и с 20% в Парламента - толкова, брат! С толкова гъбари сред простия народец не очаквай повече!

С тая лустрация само ме разсмя. Кого ще лустрираш сега?
Импичмънт на Радев е работа на Парламента, не на правителството. И за какво ще му направиш импичмънт?

Ако кажеш, че нямаше оръжия за Украйна - грях ти на душата!

Естествено, че остави по-евроориентирана държава. Да се сещаш да са се построили тръби на Путкин и да се говори за "Мир и любов, лодки и платноходки" в Черно море?

Не знам какво очаквате "разочарованите".

110

5

Merc

13.05 2024 в 20:23

Чакам Джендо да ме светне какви точно реформи проведоха ментетата от Подмяната в коалиция с Боце и какво епохално и историческо свърши правителството на Денков , че не мога да се сетя.
Съдебна реформа ?
Борба с корупцията?
Декомунизация ?
Лустрация?
Импиичмънт за Радев ?
Оръжия за Украйна ?

А , и да не забравя - какво остави след себе си ? Може би по евроориентирана държава ? Верно ?

Слушам внимателно....

145

4

Джендо Джедев

13.05 2024 в 20:09

Някой от "разочарованите" дава ли си сметка какво щеше да е ако го нямаше правителството на Денков? Явно много им харесват гугутките на Радев и подвизите на Боце, та на 9-ти ще ходят за гъби. Ходете, ама после поне не мрънкайте!

110

3

Merc

13.05 2024 в 19:00

Подмяната са пътници , както и НДСВ, Батака и МВРО преди тях . Сами си го причиниха , като се подложиха на Банкянския и Курпулентния. Мен ме загубиха завинаги. А и доста хора още , като излъгаха и предадоха надеждите ни.

2099

2

Mateevk

13.05 2024 в 16:02

Това послание е точно за автора на долния коментар. Много са кусурите на ПП-ДБ и сред тях е неумението да комуникират с хората, изхождайки от техните особености, а не падайки до нивото на масата. Но с нашето негласуване точно това ще се случи - Борисов и Пеевски ще продължат да ни се смеят в лицето, а Манолова и Григорова ще ни правят луди с лъжите си! И понеже критикувам, искам и да предложа някои много прости, но супер ефикасни начини да се стигне, ако не до разума, поне до подсъзнанието на избирателя, заситен от лъжовна пропаганда и примитивен популизъм:
1. Вместо да раздавате листовки, поставете билбордове с мисли за русофилството на наши национални герои, вкл. и на Димитър Благоев и Георги Кирков.
2. Организирайте литературно четене на "русофобски" стихове на Иван Вазов на неговия скромен гроб, за да защитите паметта, поругана от Мая Манолова.
3. Обявете най-накрая, че благодарение на дарителска кампания от ваш депутат сте събрали пари за родната къща на Димитър Талев.
4......

100

1

781000

13.05 2024 в 15:34

Сливането на власт и корупция го продължихте вие, които сте платили тая стятия. И след изборите ще се подложите на банкянската мутра, по същия позорен начин о който направихте коалиция първо с БСП, а после с него.
БЕЗ МЕН, гласувайте си сами щом толкова сте си повярвали.
 
X

Сърбия - приятел или враг?