Синя България ще е причината ДПС да не е повече в управлението на България

OFFNews 15 май 2024 в 11:13 2669 1

Синя България

Снимка

От години ДПС упражнява голямо влияние върху управлението на България. Доскоро това беше задкулисно и срамежливо, но последното съвместно управление на ПП/ДБ и ГЕРБ вкараха движението официално във властта и включиха лидера му Делян Пеевски във всички важни решения за развитието на страната ни, под предлог, че подкрепата му е нужна за приемане на "съдебната реформа". Влизането на Синя България в следващия парламент ще е причината ДПС да не е повече в управлението, нито явно, нито задкулисно. 

Лидерът на икономическия екип на обединената десница Никола Янков представя и формулата, по която това ще се случи.

Според него Синя България ще се стреми към десен политически консенсус за управление. Той ще се основава на изваждането на държавата от несвойствени търговски, инвестиционни и стопански дейности, през които в момента се захранва огромната корупция и се крадат милиарди от данъците на българите. Икономиката ще бъде освободена от чиновнически рекет и нелоялна конкуренция на неефективни държавни фирми, което ще доведе до бърз икономически растеж и естествено повишаване на доходите на хората.

Спирането на държавни пари към скъпи инфраструктурни проекти на практика ще спре възможностите за кражби и захранване на милиардната корупция. Парите на данъкоплатците ще отиват за важните и основни задължения на всяка държава - модерно и достъпно здравеопазване, качествено образование и ефективен сектор за отбрана и сигурност.

Рисковите инвестиционни проекти, в които държавата в момента хвърля нашите пари, ще се финансират от частни инвеститори, както е във всички пазарни и свободни икономики. Това ще осигури от една страна качество, а от друга - бързо изграждане на обектите, а не влачене на строежи с десетилетия, както е сега. Ако всички, определящи се като десни партии в парламента постигнат консенсус върху тези десни управленски цели, няма да има причина да се търси участието на ДПС и няма да се налагат компромиси, заради осигуряваната от него подкрепа във важни решения за страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

PaulPierce

15.05 2024 в 12:17

По скоро ще дръпнат 2-3 процента от ПП-ДБ, за да могат ГЕРБ-ДПС да имат над 120 депутати. Същата е и задачата на Ваня и Маяма, които пък ще дърпат от БСП