Неонацисти пребиха възрастен мъж в Борисовата градина, взели внучето му за циганче

Владислава Тричкова 21 юли 2015 в 13:52 32374 40

Неонацисти пребиха 67-годишен мъж в Борисовата градина. 

За инцидента, който е станал в петък, пръв съобщи сайтът "Маргиналия".

Мъжът излязъл с двете си внучета - момче на 11 и момиче на 7 години на разходка в парка. Заедно отишли в Борисовата градина. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия". Именно там група неонацисти заобиколили 11-годишното момче, тъй като помислили, че то е от ромски произход и започнали да го обиждат с думите "циганче". Точно това се превърнало и в причина за сбиването. Дядото се приближил до внучето си и те го нападнали без причина, разяснява за OFFNews адвокатът на пострадалия Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър. 

67-годишният мъж е удрян и ритан в главата до кафенето. След намесата на трети човек нацистите се разотишли, а дядото и внучетата си тръгнали. Не след дълго един от биячите отново догонил възрастния мъж и децата и продължил с ударите. 

"Към момента състоянието му е стабилно, но белезите от побоя са много ясно видими. Когато дойдоха при мен все още нямаха епикриза от болницата, така че не мога да говоря с подробности, но белезите около окото са много сериозни", коментира Йорданов. 

Всъщност единият удар се оказва толкова силен, че стъклото на очилата на пострадалия се забиват в окото му, заради което той е преживял и тежка операция. 

Нападателите не са познати на пострадалия, а главният от тях е имал татуировки с неонацистки знаци, допълва адвокатът. 

OFFNews се свърза и с МВР, откъдето заявиха, че са запознати, че е имало подобен инцидент. Сигналът за случилото се обаче е постъпил при тях вчера.

Това не е първият случай на жестокост от страна на неонацисти в Борисовата градина. Припомняме, че на 1 октомври 2008 година Михаил Стоянов беше намерен мъртъв в една от алеите на парка. Аутопсията показа, че той е починал от задушаване. Това се се е случило след жестой побой, при който му е счупена костта под езика. Две години отне на полицията, за да арестува вероятните извършители - Александър Георгиев и Радослав Кирчев, който към датата на сбиването са били непълнолетни. Двамата са решили, че Михаил има различна сексуална ориентация, а тяхна задача е да „прочистят“ парка от гейове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!