Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Заподозряха съдия-изпълнител в имотна измама

25 септември 2013 в 09:02 4182 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Собственици, чийто апартамент беше продаден от частен съдебен изпълнител (ЧСИ), се усъмниха в манипулация на търга.

На 26 юни Лиляна Струмина получава съобщение от ЧСИ Стоян Якимов за това, че е проведен търг, на който е продаден запорирания ѝ апартамент. За победител в търга е обявена фирмата „Брайт Инженеринг“ ООД, която е дала най-високата цена в проведения търг от 104 хил. лв.

До момента на търга собственичката на имота не е получила задължителното постановление за възлагане, с което започва да тече срокът за влизане във владение на новите собственици. След консултация с юристи Струмина поискала от кантората на Якимов да ѝ бъдат предоставени документи, сред които въпросното постановление и протокол от обявяването на офертите. Първоначално от кантората на Якимов отказали да предоставят исканите от Струмина документи. Тя подава жалба в съда, след което се сдобива с документите. От протокола за обявяване на наддавателни предложения тя констатира нередности, които я усъмняват в честното протичане на търга. На първо място това е, че липсват данни за останалите участници в търга, освен спечелилото дружество. В листа имената им са заличени, а от описа става ясно, че всички те – общо три дружества, са подали заявките си за участие в търга в последния час и заявките им имат поредни номера.

Това усъмнява собственичката на апартамента и тя сезира прокуратурата. До момента още не е стартирало наказетално производство, в което съдът да се произнесе имало ли е нарушение в дейтвията на ЧСИ при продажбата на имота или не.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews