Байерн би само 5:1 Арсенал и слаб сръбски съдия

OFFNews 15 февруари 2017 в 23:50 3111 0

Байерн вече бие 5:1 Арсенал в Мюнхен по навик.  Всъщност, можеше да бие поне със 7-8 гола разлика, но гостите бяха спасени от сръбския съдия Мажич. Странно как, той не видя две дузпи за баварците.

За втора поредна вечер треньорски стол започва да се клати след разгромен мач. Мениджърът Арсен Венгер е пътник в края на сезона, а ако иска да си тръгне с чест, най-добре да разписва оставка още тази вечер в самолета към Лондон.

Баварците нанизаха първия гол в мача още в 11-ата минута. Ариен Робен отбеляза в типичния си стил, изстрелвайки безпощаден удар след пробив по крилото.

Голям късмет за отбора на Арсенал се появи в 29-ата минута. Нарушение на Левандовски срещу Кошчелни даде право на гостите от Лондон да изпълнят дузпа. Мануел Нойер успя да избие удара от бялата точка, но топката се озова отново в Санчес и след кратко суетене най-накрая успя да прати кълбото зад линията на вратата.

Минути по-късно игра с ръка на Бейерин не бе забелязана от сръбския съдия Милорад Мажич. Голът на Арсенал оказа влияние върху играта и до края на първото полувреме англичаните създадоха няколко опасни положения.

През второто полувреме немската машина превключи на бързи обороти и започна да гази гостите от Лондон. Байерн отново поведе в резултата, след прекрасно позициониране и отиграване с глава на Левандовски в 53-ата минута.

Лошите спомени на Арсенал от предишни мачове с баварците се завърнаха в 56-ата минута след майсторско подаване на Левандовски. Тиаго излезе на голова позиция и отбеляза за 3:1.

Милост за лондончани нямаше, няколко положения бяха нужни за нов гол. В 63-ата минута Тиаго отбеляза със силен удар от границата на наказателното поле. Финалния удар нанесе Томас Мюлер минути след като влезе в игра - 5:1 в 88 минута.

С постигнатия успех Байерн може да се чувства сигурен 1/4-финалист още преди реванша на 7 март в Лондон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови