Байерн на 1/4-финал за Купата след икономична победа

OFFNews 07 февруари 2017 в 23:47 2006 0

Байерн (Мюнхен) продължава борбата за защитата на трофея в турнира за Купата на Германия, след като се класира за четвъртфиналите.

Минимален успех с 1:0 над Волфсбург на "Алианц Арена" осигури място на баварците в следващия кръг. Дъглас Коща реализира единствения гол в 18-ата минута.

Това беше първа победа за баварския гранд у дома през годината, след като в мач от Бундеслигата воденият от Карло Анчелоти тим не успя да се наложи над Шалке 04 и двубоят завърши наравно. С играта си тази вече обаче баварците по-скоро разочароваха феновете си.

Голямата новина от вечерта обаче беше това, че капитанът Филип Лаам е взел решение да се откаже след края на сезона, но в същото време е отклонил предложението да стане спортен директор в клуба. Новината е на Sport Bild и не е потвърдена.

Досега се смяташе, че 33-годишният футболист ще поеме поста, който в момента е вакантен след оттеглянето на Матиас Замер.

Борусия (Мьонхенгладбах) пък с подче,тана лекота прескочи осминафиналите в турнира за Купата на Германия и вече си прави сметки за достигане поне до полуфинал. Тази вечер елитният тим надделя с 2:0 при гостуването си на Гройтер Фюрт, който в момента е 11-и във Втора Бундеслига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови