Хулиган гони с метална тръба съдията в дербито на Хърватия (видео)

1000 фенове на Риека атакуват Сплит с лодки

OFFNews 14 март 2017 в 12:27 9100 2

Кървав мач в Хърватия между Хайдук и  Риека в Сплит сложи в малкия си джоб останалите хулигански изяви на Балканите. Маскиран запалянко на домакините погна рефера с метална тръба на "Полюд" с невиждано нахалство!

Куриозното е, че нито един полицай не си направи труда да защити арбитъра. Хулиганът се разхождаше в пеналта като у дома. Явно има страховито име от агитката, защото и стюардите не посмяха да реагират. На фона на екшъна прекъсването на мача преди това заради димки и факли си е направо детска игра.

Горкият рефер слаломираше като Стенмарк между футболистите в опит да се предпази. 90 секунди маскираният си разиграваше коня по терена. Накрая се намеси капитанът на Хайдук Зоран Нижич. Футболистът пое контрол и успя да убеди запалянкото да напусне игрището.

Хулиганът тръгна към сектора на Хайдук, но изведнъж реши, че трябва да се върне. Едва тогава отнякъде притичаха полицаи и задържаха фена на домакините. Те го изведоха под истинска канонада от предмети.

Иначе срещата завърши 1:1 и Риека остана единственият непобеден отбор в елитен шампионат на Европа. Гостите поведоха чрез Хамза Бари, но бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк изравни малко преди края. В състава на Хайдук не игра българският национал Георги Терзиев, защото лекуваше контузия.

Така Риека остава на върха в Хърватия с 4 точки пред Динамо Загреб на Ивайло Петев. До края има 12 кръга. Риека се радваше на уникална подкрепа от 1000 свои запалянковци в Сплит. Интересното е, че всичките те пристигнаха с лодки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови