Юнайтед и Челси извадиха по 200 милиона евро за Неймар

ОFFNews 27 март 2017 в 12:05 1748 0

Трансферният рекорд  във футбола със сигурност ще бъде счупен това лято, твърдят едновременно издания в Испания и Англия. Челси и Манчестър Юнайтед наддават за бразилеца Неймар, като на масата вече са извадени 200 милионна евро.

Според Sport.es Жозе Моуриньо дотолкова е обсебен от идеята да вземе аса на Барселона, че убедил управата да плати клаузата за освобождаването на играча. Освен това португалецът звънял непрекъснато на Неймар, че няма по-хубаво място за него от "Олд Трафорд".

„Червените дяволи“ предлагали две екстри на техничаря - 25 милиона евро чисти от данъци годишно плюс излизане от сянката на Меси.

Роман Абрамович обаче е с един гърди напред. Твърди се, че собственикът на Челси вече се е договорил устно с шефовете на Барселона и със самия Неймар.

Руският милиардер се е решил на този ход, за да стопли отношенията си с мениджъра Антонио Конте. Италианецът прави фурор начело на "сините" и е обичан от футболистите си, но напоследък се появиха слухове за бъдещето му.

От Барса обаче нямат нищо против да продадат бразилеца на "промоция", за да са сигурни в продажбата. Така каталунците ще имат достатъчно средства за нови попълнения и за космическата заплата на Лионел Меси. Договорът на Неймар изтича след 4 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови