Конте предпазлив: 8 победи и Челси е шампион

OFFNews 18 март 2017 в 09:59 1594 0

Всички в Англия вече броят Челси за шампион, но Антонио Конте го раздава предпазлив. Тимът му има този следобед тежко гостуване на най-шумния английски стадион  Британия" на Стоук Сити.

"Сега си мисля, че се нуждаем от още 24 точки, за да спечелим титлата. За нас е важно да играем мач за мач без да гледаме това, което ни остава.

Важно е да се фокусираме върху предстоящата среща със Стоук Сити, за да бъдем максимално концентрирани. Трябва да бъдем внимателни във всеки мач, ако искаме да постигнем нашата голяма цел. Щастлив съм да бъда треньор на Челси", заяви Антонио Конте.

Той пристигна миналото лято от Италия и никой не слагаше "сините" от Лондон сред фаворитите за титлата. Челси тръгна колебливо, но набра скорост и напълно заслужено води в Англия. Тимът на Конте. До края остават 11 кръга, а Челси има 66 точки, като води с цели 10 на Тотнъм и Манчестър Сити.  

Това означава, че италианецът не смее да помисли за титлата, докато и на теория отборът му остане недостижим. Вероятно обаче Челси ще я спечели и с по-малко от 8 победи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови