Купон с кебапчета и бира в Дупница, Марек обърна ЦСКА 1948

OFFNews 18 февруари 2017 в 18:42 6025 1

Марек и ЦСКА 1948 направиха истински празник в Дупница, който продължава и в момента с купон между фенове и ръководства на двата клуба. Домакините, които играят във "В" група, биха 2:1 тима на "армейските" запалянковци.

"Червените" на Валентин Илиев не само бяха равностойни, но и по-добри, докато не започнаха смените. Те откриха чрез Боби Трендафилов,  но резервата на домакините Робертино Атанасов мушна два гола.

Не това беше най-важно на митичния "Бончук". Преди началото на мача столичани поднесоха специален винил с момент от финала за Купата на Съветската армия през 1978 година, спечелен от Марек с 1:0 над ЦСКА.

Това трогна домакините и под аплодисментите на публиката на стадион "Бончук" дикторът обяви: "По това си личи кога един клуб е велик. Един клуб е велик, когато умее да признава победите на своя съперник. Точно днес ЦСКА показа, че е един велик клуб. Истинският ЦСКА - този на ЦСКА 1948".

Дупничани върнаха жеста. След края всички футболисти на ЦСКА бяха почерпени в ресторанта отпред с кебапчета, кюфтета и салати. Ръководството на Марек повика и фенове на гостите, предвождани от Васил Бурановски - Пожарната, бивш президент на дупнишкия клуб.

Бай Васо подари екип и шал на вицепрезидента на Марек Васко Василев. Вдигнаха се куп тостове за бъдещето на двата клуба. "Дупница вече е с ЦСКА 1948", пожела на гостите Васко Василев, докато вдигаше тостове за бързо изкачване в елита на съперниците. 

В сряда Миньор ще представи тима си срещу ЦСКА 1948 в Перник. Очаква се мачът отново да се превърне в празник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови