Левски обърна ЦСКА-София в дербито (снимки)

OFFNews 04 март 2017 в 16:00 8531 0

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Отборът на Левски победи с 2:1 ЦСКА-София в дербито на 23-ия кръг на Първа професионална лига, което се изигра на националния стадион "Васил Левски" пред 22 000 души.

Това беше първа пролетна победа за "сините", която дойде след смяната на треньора Елин Топузаков с Николай Митов - Жадното.

"Сините" губеха с 0:1 до 70-ата минута, но с щурм в края и фатални грешки на "червените" в отбрана стигнаха до ценния успех. Те могат да благодарят на стража си Николай Кръстев, който с няколко изключителни намеси отчая нападателите на ЦСКА-София.

Двубоят започна по мечтан начин за символичните гости, които откриха резултата още в 5-ата минута. След грешка на играчите на Левски, защитникът Станислав Манолев отне топката, напредна и центрира в наказателното поле на Левски. Там Арсенио Нунеш овладя топката и с много хубав диагонален удар я изпрати във вратата на Николай Кръстев. 

Мачът продължи с доминация на ЦСКА-София, като нападателите в "червено" се скъсваха да пропускат.

Грешка на вратаря Георги Китанов в 70-ата минута позволи на "сините" да стигнат до изравнително попадение. Тогава стражът фаулира безсмислено Давид Яблонски в наказатателното поле и капитанът Роман Прохазка вкара за 1:1.

Това даде импулс в играта на "сините", които малко по-късно стигнаха и победен гол. След центриране в наказателното поле над всички се извиси Яблонски, който с глава прати топката в мрежата зад Китанов за 2:1.

Контузия на Каранга от ЦСКА в края остави отбора с човек по-малко, което не им позволи да осъществят финален щурм  и така Левски стигна до трите точки, като се утвърди на второто място с 48 точки, докато "червените" останаха трети с 42.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови