Лудогорец ще се опита да пренапише историята в Дания

OFFNews 23 февруари 2017 в 09:11 1732 0

Лудогорец падна 1:2 в София от Копенхаген и тази вечер ще се опита да направи чудо в Дания .В 22:05 часа българско време започва мачът-реванш от 1/16-финала в Лига Европа. Досега нито един български отбор не е  успявал да направи подобен обрат - да продължи напред след загуба на родна земя в първата среща.

Има и друга историческа опция за мача. Вчера Лудогорец тренира при затворен покрив на стадиона заради лошото време. Твърде вероятно е и днес мачът да се играе при същите условия, което не се е случвало на български отбор.

С тази цел треньорът Георги Дерменджиев хвърля всичко. Той ще пусне този пък Клаудиу Кешеру като титуляр, а Кафу минава на крилото. Именно румънецът вкара гола в София преди седмица. Другата промяна е в центъра на защитата, където украинецът Пластун ще замени "дървото" Паломино.

"Имаме още 90 минути. Чака ни изключително труден мач, но ние ще се опитаме да направим всичко възможно. Ще видите промяната, която ще предприемем. Предполагам, че датчаните ще играят добре в защита, ще играят раздвижено, но ще се опитват и да атакуват. Ние трябва да бъдем готови“, сподели треньорът Георги Дерменджиев.

Вероятни състави:

КОПЕНХАГЕН: Олсен, Анкерсен, Йоргенсен, Йохансен, Аугустинсон, Фалк, Куск, Матич, Туту, Сантандер, Корнелиус

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Моци, Пластун, Натанаел, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Кафу, Кешерю

Стадион: "Паркен", Копенхаген
Съдия: Мирослав Зелинка, Чехия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови