Младите "лъвчета" треснаха Франция като гост

OFFNews 24 март 2017 в 22:25 2018 0

Българският национален отбор за юноши до 19 години постигна отличен успех с 2:1 над връстниците си от Франция във втория мач от Елитния квалификационен кръг по пътя към Европейското първенство 2017 в Грузия.

Красив гол с глава на Калоян Кръстев в 14-ата минута секна ентусиазма на домакините на стадион "Д'Але Жан Льороа" в Блоа. В 56-ата пък Тонислав Йорданов също с глава увеличи аванса на малките "лъвове", преди в 67-ата минута Муса Диаби да върне интригата в резултата.

В първия мач от Елитния квалификационен кръг България направи равенство 1:1 с Израел, докато Франция отстъпи с 0:2 на Босна и Херцеговина. Само победителите от всичките седем групи продължават напред към финалите в Грузия. Последният двубой на "лъвчетата" е срещу Босна и Херцеговина, който във втората си среща по-рано днес направи 1:1 с Израел.

Възпитаниците на треньора Ангел Стойков се нуждаят от задължителна победа над Босна, за да се класират на европейското, заради по-добрата голова разлика на отбора от бивша Югославия.

Класиране в Група 5:

1. Босна и Херцеговина - 4 точки
2. България - 4 точки
3. Израел - 2 точки
4. Франция - 0 точки

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови