Само победа класира юношите ни на Евро 2017 в Грузия

OFFNews 27 март 2017 в 10:19 1831 0

Събота беше хубав ден за българския футбол, но днешният може да ни донесе още радости. Юношите на България дo 19 години излизат тази вечер от 20:00 часа на стадион "Мунисипал" във Виньой, Франция, в ре­шителен сблъсък с Босна и Херцеговина от Група 5 на Елит­ния кръг за Евро 2017 в Грузия.

 Само успех устройва лъвчета­та, тъй като те имат равни точки със съперника (по 4), но по-лоша голова разлика. А за финалите се класира само един, пише вестник "Тема спорт".

"Остана ни една крачка, но тя ще бъде доста трудна. Вярвам, че имаме сили и въ­зможности да я извървим и да се класираме на европейското първенство. Това ще бъде за­служено възнаграждение за по­ложения труд от всички мом­чета", каза треньорът Ангел Стойков през изданието

. В първия си мач нашите напра­виха 1:1 с Израел, а след това удариха с 2:1 Франция.

"Вече забравихме победата. Тя ни донесе положителни емоции, вдъхна ни увереност, но сега ни предстои финал. Трябва да го вземем на всяка цена. Дотук се представяме добре, така че шансовете ни са добри. Срещаме отбор, който също има 4 точки. Това означава, че е класа. Ако покажем раздава­нето от предишните 2 сре­щи, ще спечелим", допълни той.

Почти сигурно Ангел Стой­ков ще заложи на състава, поб­едил Франция с 2:1, като в ата­ка ще си партнират Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев.

Съперникът ни Босна никога не се е класирал на европейско при 19-годишните. Преди Елитния кръг тимът на Тони Карачич преодоля група с Ав­стрия (загуба 1:3), Азербай­джан (3:0) и Литва (2:1).

В съ­става има доста играчи от германски отбори - Ермедин Демирович (РБ Лайпциг), Бенямин Хаджич (Байерн), Амар Сулич (Инголщад) u Мирза Мустафич (Гладбах). Но най-колоритната фигура е капитанът Зинедин Мустеданагич. Той има мачове за мъжете на Спарта Прага.

Кръстен е на Зине­дин Зидан, тъй като е роден на 1 август 1998-а, само някол­ко седмици след триумфа на Франция на световното. Тази Босна хич не е за подценяване, тъй като дни преди Елитния кръг отупа с 5:0 Сърбия в кон­трола, а миналата година част от този набор се класира и на Евро U17, припомнят експертите на "Тема спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови