Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Серхио Рамос върна Реал на върха в Примера

OFFNEWS 13 март 2017 в 00:45 1964 0

Реал Мадрид победи с 2:1 у дома Бетис в среща от 27-ия кръг в испанското първенство и се завърна на върха в класирането в Примера дивисион. "Белите" изпревариха шампиона Барселона, като вече имат 62 точки срещу 60 за каталунците, които са изиграли един двубой повече от своя голям съперник. В герой за "кралския клуб" отново се превърна защитника и капитан Серхио Рамос, който отбеляза дежурното си попадение сред ъглов удар в 80-ата минута.

Мачът започна лошо за 11-кратния европейски клубен шампион, когато в 25-ата минута Антонио Санабрия стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Кейлор Навас изпусна топката във вратата си и това даде аванс в полза на отбора от Севиля.

"Белите" веднага вдигнаха оборотите и достигнаха до изравняване още преди почивката. В 41-ата минута Кристиано Роналдо се разписа с глава за 1:1. Столичани са вкарвали гол във всеки от последните си 48 двубоя.

Обсадата на вратата на андалусийците продължи и през втората част. В 77-ата минута Бетис остана в намален състав заради втори жълт и съответно червен картон на Кристиано Пичини. Десет минути преди изтичане на редовното време Серхио Рамос се разписа с глава след изпълнение на корнер и осигури важните три точки в актива на Реал (Мадрид). След поражението в столицата Бетис остава във втората половина на класирането с 28 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews