Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Скандалът с руския допинг стигна и до футбола

OFFNEWS 28 декември 2016 в 18:26 5576 0

Най-големите страхове на Русия са напът да се материализират година и половина преди домакинството на световното първенство по футбол.

Страхотният скандал с държавната система за употреба на допинг, която разтърси в последно време зимните спортове, вече засегна и футбола.

Имейли, публикувани от Световната антидопингова агенция (УАДА), показват пет съмнителни проби от юношески и младежки национални отбори до 17 и до 21 години, дадени през 2013-а и през 2014-а година.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви скоро след появата на информацията, че "ако нещо се е случило по отношение на допинг-проби във футбола, които са били покрити и сега се разкриват, двете централи ФИФА и УЕФА- в зависимост от компетентността за конкретните случаи, ще се занимаят с тях и ще бъдат предприети необходимите действия и наказания".

Министърът на спорта, президент на Руския футболен съюз (РФС) и член на Съвета на ФИФА Виталий Мутко, също е обвинен в прикриване на положителни допинг-резултати от местното първенство.

Попитан дали при това положение продължава да вярва на Мутко, че се бори с допинга, Инфантино отговори: "Той е член на Съвета на ФИФА и разбира се, ние работим заедно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови