Спас Русев си тръгна от Левски

OFFNews 22 февруари 2017 в 09:43 10321 2

Собственикът на Левски Спас Русев преспа и изпълни заканата си да напусне клуба.

Най-големият акционер на 26-кратните шампиони излиза от управата и се разделя с акциите си, след като бе нападан няколко дни подред от "Тръст Синя България" и Националния клуб на привържениците на Левски.

"По повод декларацията на НКП и последните събития в клуба обмислям да напусна Левски, като оставя акциите в клуба и се оттегля от Надзорния съвет", сподели вчера Русев за Спортно шоу Гонг на радио "Дарик".

Напрежението ескалира рязко след две събития - прекръстването на стадион "Георги Аспарухов" и загубата 0:1 от Пирин.

Агитката на практика бойкотира събитието „Единни в името на Левски“, когато футболният, баскетболният и волейболният тим се събраха в столичната зала „Универсиада“, за да се представят пред феновете.

"Излизаме от Левски! Акциите ни ще бъдат прехвърлени на НКП и Тръст "Синя България", заявява пред Sportal.bg Евгени Русев, който освен син на Спас Русев е и част от Надзорния съвет на 26-кратните шампиони.

С акциите си се очаква да се раздели и вторият акционер Даниел Боримиров. Ситуацията напомня на тази в Ботев Пловдив през есента, когато собственикът Румен Чандъров се оттегли след напрежение с привържениците на тима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

1

Nibble

22.02 2017 в 10:21

Крадеца дойде, огледа се, видя че няма нищо останало за крадене.... и се "оттегля"....Чакаме следващия крадец....да пробва да открадне нещо останало незабелязано от предишния....