Трагедия разтърси ирландския футбол

OFFNews 20 март 2017 в 11:04 7944 0

Ирландският футбол е в шок след смъртта на един от най-обичаните футболисти в местния шампионат. Райън МакБрайд, капитан на Дери Сити, почина в дома си едва на 27 години. Все още не е ясна причината.

Райън игра в събота за победата 4:0 над Дроида Юнайтед. Снощи близки са го намерили безжизнен в леглото. Новината обиколи бързо страната и стотици запалянковци започнаха да се струпват около къщата на защитника.

Елитът на ирландския футбол беше по същото време на награждаване в телевизия RTE. Сред присъстващите беше и националът Джеймс МакКлийн от Уест Бромич. Той избухна в плач, защото е израснал с Райън в Дери. Халфът ще бъде освободен от лагера на националите за погребението.

Клубът сякаш е прокълнат напоследък. Миналата година популярният нападателя Марк Харън умря на 33 години от рак на мозъка. Пак тогава настоящият футболист Джош Дениълс загуби своята майка, сестра, брат и племенници в катастрофа, след която колата на жертвите потъна до кей.

Футболът в страната не е професионален, затова МакБрайд се отправил на работа в бар след съботния мач на Дери. Тръгнал си по-рано към дома, защото не се чувствал добре и искал да полегне.  Тогава е бил видян за последно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови