Венгер прехвърли срама върху реферите

OFFNews 08 март 2017 в 08:55 2222 1

Арсенал допусна ново срамно 1:5 от Байерн Мюнхен и с общ резултат 2:10 заслужено отпадна 1/8-финалите на ШЛ. Мениджърът Арсен Венгер, срещу когото се надигат все повече привърженици, обаче потърси вината в реферите.

Анастасиос Сидиропулос от Гърция даде дузпа за Байерн и след секунди червен картон на Кошчелни от Арсенал в началото на втората маст и на практика двубоят приключи в този момент. Англичаните играеха по-силно и водеха 1:0 до въпросната ситуация.

"Чувствам, че показахме играта, която искахме и наистина сме нещастни от някои решения. Наистина е трудно да разбереш. Определено имаше дузпа срещу Тио Уолкът. Левандовски пък е в засада и няма дузпа. И на всичкото отгоре дава червен картон.

След това ни беше много трудно да завършим срещата. С 10 души трябваше да вкараме 4 гола. Това стана невъзможно в главите на футболистите. Моят отбор положи огромни усилия тази вечер и игра много добре", заяви Арсен Венгер, цитиран от Би Би Си.


Запитан дали отново ще води Арсенал в Шампионска лига, Венгер каза, че не знае. "Аз съм отвратен и съжалявам, че хората дадоха много пари, за да гледат този мач. Усещах, че сме в играта и не може да знаем как Байерн биха реагирали, ако бяхме отбелязали втори гол. Когато вече изоставаш с 1:2 е много трудно и нямаш шанс да продължиш. Но това не е частта, за която искам да си спомням, защото мачът беше развален от реферите", допълни мениджърът на Арсенал.

Дребно утешение е, че Тио Уолкът вкара 15-ия си гол в Шампионската лига и така той надмина две легенди в турнира - Зинедин Зидан и бразилеца Роналдо, които са с по 14 точни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови