Жалбата на ПСЖ: Две проспани дузпи, една измислена, два спестени червени картона

OFFNews 15 март 2017 в 10:26 2728 1

Снимка PA

Две спестени дузпи в пеналта на Барселона, една измислена след симулацията на Луис Суарес в последната минута, два спестени червени картона за Пике и Суарес. Това са претенциите, описани от ПСЖ в жалба до УЕФА по повод съдийството на немския арбитър Денис Айтъкън.

Европейската централа вече отсече, че всичко около мача е наред. В същото време се чу, че реферът е наказан до края на стадиона. Не че някой го грее от подобна санкция. Защото претенциите на ПСЖ в голямата част са справедливи. А това означава едно - класическо клане, без да се обиждат привържениците на Барселона, чийто тим наистина игра супер. 

Ето претенциите на ПСЖ, описани и подкрепени със снимки и видео материал



Ръката на Масчерано 

Центрирането на Юлиан Дракслер попада в ръката на защитника на Барса, която не е прибрана до тялото, но съдията не свири дузпа.

Втори жълт картон за Пике


След като бе официално предупреден в 23-ата минута, бранителят на домакините задържа за фланелката откъсващия се Единсон Кавани в 41-ата. Не последва очевиден жълт картон.

Дузпата срещу Неймар

От ПСЖ са категорични, че всъщност бразилецът търси контакт с падналия Томас Мюние. Главният рефер е на 15 метра от ситуацията. Тук парижани обаче нямат много аргументи.

Груб фаул на Неймар срещу Маркиньос

Още една ситуация, подмината от съдиите. Спестен жълт картон, Неймар получи такъв после. 

Симулацията на Суарес

Уругваецът пада в пеналта след докосване от Марко Верати. В тази ситуация той получава жълт картон за симулация. Немският съдия показва съвсем друг аршин накрай.


Ръката на Пике

В 78-ата минута бранителят спира топката с ръка, реакция няма.


Теслата на Масчерано

Тук няма спор, тъй като аржентинецът призна, че е направил дузпа срещу сънародника си  Анхел Ди Мария. Вероятно това трябва да бъде дузпа и червен картон, но реферът дава аут.

Дузпата срещу Суарес

Това трябва да е втори жълт картон на Суарес за симулация по критерия от предната ситуация с Канибала, а не дузпа, категорични са от ПСЖ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови