„Ивкони“ за инцидента с автобуса: Горивото е било откраднато

OFFNews - Бургас 24 януари 2017 в 16:50 12915 0

Откраднато е било част от горивото на автобуса от инцидента, при който се наложи пътник да плати, за да се напълни резервоара, коментираха от компанията „Юнион Ивкони“.

Превозното средство, което е пътувало по линията Бургас – София, е било предната вечер в Плевен, уточни Кирил Чачев, ръководител направление „Вътрешни линии“.

Инцидентът се дължи изцяло на криминално деяние на трето лице. Най-вероятно е било извършено в гр. Плевен, където е паркирал автобусът, на ул. „Република“ 2. Около 21:15 ч. е пристигнал автобусът, на предния ден, в Плевен. До момента се касае изцяло за криминално деяние“, казва Чачев.

Той добави, че е запознат със случая, защото дежурният диспечер му се е обадил през нощта, когато горивото на автобуса е свършило. Имало е готовност резервно превозно средство да тръгне към Сливен, но пътник е заплатил да се зареди резервоарът и автобусът е продължил по маршрута си. Средствата са възстановени на гражданина, категорични са от компанията.

Кирил Чачев уточни, че са имали идентичен случай преди два месеца, отново в Плевен. Крадецът не е открит. За конкретния казус, той коментира, че очевидно не е източена голяма част от горивото.

Относно напуканото стъкло на автобуса, Чачев подчерта, че по данни на главния механик, превозното средство е тръгнало изправно, но от студените температури или от дребните камъни по пътищата, се получават подобни инциденти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови