Заловиха 24 килограма кокаин на "Калотина"

Невена Илиева 19 октомври 2016 в 17:54 3391 0

Най-голямото количество кокаин от началото на годината е заловено на граничен пункт "Калотина" вчера. Митничарите са хванали 24 килограма от наркотика, скрити в ТИР с турска регистрация, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Тя, заедно с директора на агенция "Митници" Розалия Димитрова и Наталия Николова - окръжен прокурор на София разказаха за акцията.

Вчера сутринта служителите на граничен пункт "Калотина" правят анализ на риска и провеждат проверка на ТИР-а, идващ от Германия. Намерен е 1 пакет в леглото в превозното средство, а в кухините на кабината са намерени още 20.

С пристигането на разследващите части на пункт "Калотина" незабавно е уведомена окръжна прокуратура, след което е започнало досъдебно производство за контрабанда и наркотичното вещество е иззето. Разпитани са свидетели.

Следва да бъде извършена експертиза на всеки един пакет.

На водача на ТИР-а, 37-годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение за контрабанда на наркотични вещества. Той е задържан за 72 часа, но ще бъде искана мярка за неотклонение "задържане под стража" от прокуратурата.

По време на пресконференцията бе извършен оглед на вещественото доказателство-полеви наркотест на един от пакетите. Пробата бе оцветена от химикала на теста в син цвят, който показва положителна проба за кокаин.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови