Борисов: И като треньор по карате не давах на момчетата да гледат чужди тренировки

OFFNews 23 март 2017 в 19:32 5675 5

Винаги съм давал пример с Ябланово, където години наред е започвала и кампанията на ДПС. Ябланово е мястото, от където е стартирал, образно казано, Възродителният процес. В момента там от 12 общини, 9 са с кметове на ГЕРБ. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за ТВ Европа. Според него българските мюсюлмани не са радикални, те са като нас хора със здрави семейства, много работливи и в същото време са благодарни хора, когато се направи нещо добро за тях. Тези, които са по грамотни или по-инициативни използваха възможностите, които дава европейската програма за селските райони, европейските програми като цяло и си направиха ферми, колбасарски цехове, хиляди глави добитък - крави, овце, мандри, сертифицирани от ЕС, изнасят стоки, заяви още Борисов. Според него блокадата на границата ни с Турция за да бъде спрян изборният туризъм е била "бутафорно и предизборно" събитие. "20-30 човека отидоха, застанаха там за 15-20 минути, след това се мръднаха. Стояха докато камерите на телевизиите бяха там, така че не виждам някакъв реален резултат. Реалният резултат ще дойде тогава, когато българските партии убедят българските мюсюлмани, пък и всеки един етнос, че тези партии защитават и техните интереси и, че в тези партии, те могат, да имат излаз до всяка позиция във властта, когато имат качества за това. И ГЕРБ е пример в това отношение, похвали се Борисов. 

Когато бях и национален треньор по карате, никога не давах моите състезатели да гледат тренировките или подготовката на чуждите отбори. Винаги съм се старал моята къщичка, моят екип - в случая партията ГЕРБ, да бъде на най-високото ниво, да поправя грешките си, да ги отчита, да си посипе главата с пепел, когато трябва и да се поправя, защото който не работи, той не греши, нито партия, нито хора има безгрешни, заяви Борисов, помолен за коментар на думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че демокрацията е отнела много неща на българина. 

Те много пъти са фалирали банки. Най-добрият начин е да принудиш банките да дават безлихвени кредити, коментира Борисов обещанията на БСП.  1996 година не е толкова далеч. Тогава пенсиите станаха 3 долара, защото цялата система се срути. Утре може да кажат и сиренето да е без пари - всички мандри трябва да го дават без пари по тази логика със закон. Ще кажете -  до 1989 година така беше. И затова бананите и портокалите бяха новогодишен плод, само за Нова година се пускаха по магазините. Или отиваш в магазина и би трябвало всичко да има, само че то нямаше. И, ако не познаваш магазинер или продавач в плод - зеленчук, може и да не получиш никога. Така че, това са само много гръмки обещания. Хубаво, 2 години няма да плаща фирмата данъци и след това ще я пререгистрират като друга, а в същото време пък казват, че ще преизчисляват пенсиите. Е, как като при този нисък данък 10% и махнеш половината за определени групи от хора и в същото време вдигаш пенсиите, и в същото време обещаваш какво ли не, как ще стане сметката накрая. Те затова всеки път, когато са идвали са фалирали. Защото и ние като семейства с Вас искаме да имаме най-хубавите къщи, най-хубавите коли, но се разполагаме спрямо чергата. 

С ДОСТ, ДПС и БСП няма да какво да си говорим за правителство след изборите. С "Воля" на Веселин Марешки не виждам допирни точки засега, каза още Борисов. 

ИЗБОРИ 2017



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

24.03 2017 в 10:37

Изглежда готви коалицийка с Ярешки и патреотете. Чудна комбинация ни чака в този трагичен вариант на бъдещето - и смешна и страховита.

16193

4

SC

23.03 2017 в 21:46

„Ичи, ни, сан, ши“
рече Баце каратиста.
Па дори се престраши
да се бори с други триста
на тепиха в Симитли.