Борисов благодари на демокрацията, че му даде шанс да управлява

Коалициите за ГЕРБ: "Ще управляваме с малко компромиси"

OFFNews 26 март 2017 в 21:39 7586 13

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде първото си изявление, след като стана ясно, че партията му печели изборите според прогнозните резултати. Първо той благодари на всички българи, които са гласували на тези избори, не само на неговите симпатизанти, а за която и да е партия и честити на всички партии, които са минали границата за влизане в парламента. 

По някакъв начин той поздрави и Нинова: „От доста време срещу нас имаше един достоен съперник. Поздравявам БСП и Нинова – за сериозната мъжка битка, както тя казва. От доста време се озорихме в избори. Чест и уважение на всички, които са дали гласа си и за тях“.

След като приключи с поздравленията, Борисов коментира и с кого ГЕРБ би направила коалиция. В речта той спомена „демокрацията“ за първи път: „На нас демокрацията само ни е дала, не ни е отнела, утре ще си поговорим по темите. Ще видим окончателните резултати. Ще положим огромни усилия на базата на програмите, на това, което говорихме. Много е важно да видим и резултатите по села и градове, при млади и възрастни, образовани и необразовани, вота от чужбина.

За да може след преговорите с потенциалните партньори бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората във вътрешен план и в тежката международна обстановка“.

А след това дойде и втория път, в който Бойко Борисов спомена „демокрацията“: Демокрацията е винаги била най-важна за нас, а най доброто нещо на демокрацията, е волята на мнозинството. Те подвикваха оставка преди изборите. И ние подадохме оставка и се преброихме. И този резултат препотвърди, че ГЕРБ трябва да е водеща партия“.

После добави: „Българският народ е толкова мъдър, отчете рисковете и постъпи по най-добрия начин“.

И третият път, в който Борисов се опова на „демокрацията“: „Огромна благодарност към демокрацията, че подкрепиха нашата политика и че трябва да продължим да управляваме. За пореден път десницата в България категорично победи социалистите към този момент“.

Отново на въпрос за коалициите в новия парламент Борисов беше уклончив и каза, че ще се опита да управлява с по-малко компромиси.

Борисов заключи с още две теми: Първо управлението: „Толкова е сложна обстановката, че от утре нацията трябва да е единна, ще положа всички усилия“

Второ: Следващите избори ще се проведат по мажоритарна система, защото народът така е поискал, а ГЕРБ е казал, че ще се съобрази.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

12

sawall

27.03 2017 в 12:53

Ш'са просълза

29217

11

Лопе де Вега

27.03 2017 в 07:51

@8 Сотка, и аз!

Поздрав!

20699

7

Новак

26.03 2017 в 22:51

Категорична е само победата на БКП - на практика спечелиха 60%. Е, не са онези 99%, но натам вървим.
Не мисля, че народът постъпи мъдро - напротив запази статуквото воден от носталгията. Явно народът си иска крадливия тарикат та даже си добави още един.

42249

5

Denis Rizanov

26.03 2017 в 22:31

Кога ше сдава пак властта?
Наесен, когато се броят пилците или напролет преди да се хване за зелено?

77927

4

El Commandante

26.03 2017 в 22:29

"И третият път, в който Борисов се опова"

Literacy test: fail..