Дебатът: Борисов предизвика Нинова да си покаже министрите, тя иска само двамата

Той: Да не сме гаджета. Тя: Да си пием кафенцето и да ръкопляскаме, да не е шоу програма

OFFNews 28 февруари 2017 в 15:35 8296 7

Спорът между лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова дали да излязат на предизборен дебат само двамата един срещу друг продължава. Днес Бойко Борисов се е обадил лично на Нинова, за да се уточнят за дебата, призна самият той. "С добър тон, най-добронамерено да се разберем", каза Борисов на пресконференция. 

Нинова обаче отказва да играе по неговите правила, тъй като лидерът на ГЕРБ й предложил първо един час да има дебат между министрите им, а после да е между тях двамата, тоест той предлага първо министерски, а после лидерски дебат. Лидерът на БСП обаче не е съгласна и иска двамата да спорят очи в очи. Според него Нинова иска да се говори, че него го е страх.

"Ние не сме гаджета, да седим очи в очи двамата да си говорим", категоричен беше обаче Борисов. 

С предложението си Бойко Борисов иска да предизвика Нинова да изкара министрите си срещу неговите -неговите се знаели, а нейните не - стана ясно от думите му. "Не става дума за експерти хванати от улицата. Преди години, когато мандатът на БСП беше взет, изведнъж за министър на финансите дойде Чобанов, премиер стана Орешарски,а перди няколко месеца след Радев и Йотова дойде Огнян Герджиков, министър на Костов и кой ли не. Уж не са БСП на власт. Понеже сме се парили да знаем - техният финансист да застане срещу Владислава Горанов", обясни лидерът на ГЕРБ.

Нинова от своя страна предложи да се направи социологическо проучване какъв дебат искат хората. А той й отговори: "Никога не съм се водил по женски акъл, да питаме социолозите, политолозите..."

Борисов смята, че хората искат да знаят какви ще бъдат министрите, ако една партия вземе властта и отговорът на социологическо проучване би бил 100 на нула с отговор "да" да се покажат министрите.

"Дай да направим нещо с добър тон, да покажем, че имаме възможности в различни алтернативи да се представим добре“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Вече като влезем с нея на чисто във втория модул пред очите на всички да кажем: "Аз това ще го постигна като премиер, с тези хора, възможна коалиция тази и тази, ако са в парламента, ако не ще остана опозиция“, допълни Борисов. В заключение Борисов изрази надежда да се ревизират отношенията между тях двамата. 

"Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. За разлика от него, ние приемаме политиката за сериозно занимание, а не за шоу програма. Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти", написа от своя страна Корнелия Нинова в писмо до медиите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

7

Halo

01.03 2017 в 04:17

Вземи се стегни и се жертвай за нас. Оправи Курни СЕГА, а останалото е просто време и статистика.

29216

6

Лопе де Вега

28.02 2017 в 16:52

Корнелка предизвиква боко да си покаже ...

Поздрав!

12236

1

News

28.02 2017 в 15:43

Борисов НИКОГА не е участвал в дебат САМ, срещу когото и да било! НИКОГА! Няма да участва и сега! Той се явява по телевизора винаги сам, в присъствието на проверен водещ за да не стават грешки! Бас държа, че дебат между двамата няма да има!