Димитър Делчев: „РБ – Глас народен“ няма да допуснем БСП да обръща курса на страната на изток

OFFNews 21 март 2017 в 10:39 2844 3

„Реформаторски блок – Глас народен“ ще бъде представителят на десните избиратели в парламента и няма да допуснем БСП да прави опити за обръщане на курса на страната на изток, заяви на големия концерт на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ в Драматичния театър Димитър Делчев, водач на листата на Реформаторите за Благоевградска област.

След като Нинова си позволи да каже, че демокрацията е отнела много, следващата стъпка е да поиска тоталитаризъм и да включи задна скорост, за да ни върне 30 години назад. Това няма да го допуснем, категоричен бе Делчев.

Само дясноцентристко правителство може да води държавата напред и да започне борбата с корупцията. Всички знаем, че има феодализирани кметства, политици и висши чиновници с необяснимо богатство. РБ ще се бори за антикорупционния закон, защото само той ще махне този хомот и България да бъде силна европейска държава. Само тогава ще се повишат и заплатите, и пенсиите, и ще имаме реални реформи във всички сектори, категоричен бе той.

В тази кампания в Благоевград нямаше дебат, останалите водачи на листи избягаха, нито Цветанов, нито Пеевски, нито Томов се появиха. Дали защото нямат какво да кажат или защото биха се съгласили един с друг в популизма си, не знам. Не чух и никой да казва нещо за Пеевски, който е олицетворение на това как ДПС работи като бизнес корпорация. В същото време чух кандидата на БСП да обяснява, че ЕС не е правилният избор. Не искам такива представители в парламента, каза още Делчев. 

В парламента трябва да попаднат хора с морал и отговорност. Избирателите да спрат да се лъжат по гръмките обещания, каза Анна Бистричка, трета в листата на Реформаторите. Вельо Илиев, втори в листата, добави, че групата на „РБ – Глас народен“ в парламента ще бъде моторът на реформите в следващите 4 години.

Председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски бе категоричен, че пътят за развитие на България е дясно управление и с ЕС и НАТО. Това е нашият цивилизован избор. Да потвърдим тази ориентация и да вървим към проспериращите нации е нашата цел, добави Зеленогорски.

Проф. Даниел Вълчев, секретар на Политическия съвет на РБ, заяви, че „РБ – Глас народен“ е единствената политическа сила, която няма уклон на ляво. БСП са си там, за ДПС е ясно, Борисов, за да остане във властта, нямам съмнение, че има стъпка в ляво, Марешки все повече отива на там, Патриотите също са на ляво. Ние ще бъдем единственият гарант, че изборът на България ще бъде вдясно, каза още Вълчев. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

21.03 2017 в 10:49

Ахам, точно тва ви е посланието.
Трайо с такива приказки стана президент.