Гласът на актьор от "Да, България" попадна в предизборен клип на БСП

OFFNews 16 март 2017 в 23:40 8828 6

Снимка Личен FB профил

Мариан Маринов.

Актьорът Мариан Маринов изпрати днес сигнал до министъра на културата Рашко Младенов заради предизборен видеоклип, излъчен от Коалиция “БСП за България”, в който е използван неговия глас с фразата “Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

Маринов се обърна към министъра с призив да наложи принудителна административна мярка за преустановяване на нарушение на правата му на артист-изпълнител.

"Клипът беше оповестен на Facebook страницата на кандидата за депутат Таско Ерменков, като бързо доби популярност и беше споделен или качен на многобройни други места в интернет. Въпреки че към момента клипът е свален от Facebook страницата на кандидата за депутат, разпространението му в интернет води свой самостоятелен живот, а допускам, че вече е започнало и излъчването му по радио и телевизия", пише Маринов в сигнала си.

Той отбелязва, че нарушението е "особено цинично" предвид факта, че е водач на листата на “Движение Да България” в Ловеч.

Случилото е и в разрез с моите политически убеждения и разбирането ми за лично достойнство, заявява Маринов.

Въпреки че клипът на социалистите беше свален, това не променя факта, че кражбата на гласове е осъществена де юре и де факто. За случая е сезирана и Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщават от пресцентъра на “Да, България”.

Таско Ерменков: Видимо е станала техническа грешка

Кандидатът за депутат от Коалиция “БСП за България” Таско Ерменков коментира тази вечер в личния си Facebook профил, че няма представа как този работен материал е попаднал във Facebook.

"Но видимо е станала техническа грешка, която още вчера, 15.09.2017 г., в 22 часа и 15 минути беше коригирана и клипът беше изтрит от страницата ми и следователно и от всички места, където е бил споделен. Въпреки това вчера той наистина в продължение на 12 часа е бил на страницата ми, за което, както обещах по bTV, Ви моля да бъда извинен. Готов съм да публикувам на Вашата страница готовия клип, за да видите разликата." - обърна се Ерменков към Маринов.

"Същевременно имам два въпроса към вас. Първият въпрос е - Нали сте наясно, че няма как да ме съдите, защото не аз съм авторът на клипа и не аз съм нарушил авторските Ви права или това е един евтин ПР на мой гръб? Вторият въпрос е защо, след като сте сигурни, че са нарушени авторските Ви права с този клип, продължавате да го излъчвате тук и не ставате ли Вие нарушител на закона с всички последствия - т.е., ако ще съдите някого за разпространяване на клип с нарушени авторски права, не сте ли Вие този, когото трябва да съдите? При желание мога да ви осигуря връзка с авторите." - пише още Ерменков в личния си Facebook профил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

6

Buriata

17.03 2017 в 20:44

Тия от тая измислена партия Да, България вече се чудят по какъв евтин начин да си правят реклама и предизборна агитация. От една техническа грешка се опитва да заформи скандал. А от къде имат БСП този запис, не е ли от друга предизборна кампания на червените, за която този младеж си е записал гласа. Значи какво излиза, преди е работил за БСП и ги е подкрепял, а сега се е пребоядисал и плюе по тях.

8957

5

sinia sova

17.03 2017 в 09:27

Чудя се,че народецът винаги се лъже лесно и все избира грешните-червената мафия-бсп ,или другите червени мафиоти маскирани като уж сини-герб...а после псува...сами сме си виновни!

16009

4

Nik68

17.03 2017 в 08:54

Крадливо племе са комунделите. Защо да плати на някой глас зад кадър като може да открадне.

29585

2

Izalina

17.03 2017 в 07:31

А, и няма да е лошо в "поправката" да не стъпвате по старините, Ерменков, пък пак си плещете глупостите, аз няма да ви гледам/слушам повече.

29585

1

Izalina

17.03 2017 в 07:29

Добре де, никой ли не успя да запази копие на клипа. Той трябва да остане за бъдните поколения като образец на провал във всякакъв смисъл

Още се хиля като се сетя за този абсурд.