Лукарски: Бездействието на президента може да предизвика анархия на границата с Турция

OFFNews 21 март 2017 в 16:07 2998 8

“Реформаторският блок е център на автентичната десница, който събира, а не разделя. „РБ-Глас народен“ е единственият гарант за дясно центристко управление”, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски по БНТ.

Той беше категоричен, че единствената автентично дясна коалиция, която влиза в следващия парламент, е „РБ-Глас народен“ и призова десните да гласуват с 21.

“Всеки глас за дясна формация, която не влиза в парламента, ще се прелее после за ГЕРБ и БСП. Не трябва да се делят десните избиратели, боли ме от това”, заяви Божидар Лукарски. Други колеги вдясно очевидно мислят различно и отговорността за това разделение е изцяло тяхна, каза лидерът на СДС.

Той отбеляза добрия икономически ръст за последните две години, когато беше министър на икономиката, но подчерта, че за да се запази, трябва да се надграждат политиките, които са изпълнявани от предходното дясно-центристкото правителство на ГЕРБ и РБ . В момента ръстът е над 3% и това е много добре, в рамките на ЕС, сега сме трети по ръст. Ако тази тенденция се запази, българските граждани ще го усетят като повече пари в джоба им и повишена покупателна способност, подчерта Лукарски. Според него, за да се постигне по-висок ръст са необходими повече инвестиции. Затова основен акцент в програмата на “РБ-Глас народен” е запазването на данъчните ставки, което контрастира с предложенията на левицата. “Ние не искаме да пипаме плоския данък и предлагаме намаляването на ДДС на 18 процента” , каза Лукарски. Той поясни, че вследствие на тази мярка, се очаква за година 1 млрд. лева да останат в джоба на потребителите и на малкия и среден бизнес.

Намаляването на данъчната тежест, вдигането на прага за регистрация по ДДС от 50 на 200 хил., са другите важни мерки, които предвижда програмата на коалицията.

Относно корупцията като основен проблем на нашето общество, Лукарски подчерта, че един от първите закони, които РБ и Глас народен отново ще предложат, е антикорупционният. Той отбеляза, че корупцията се спира чрез нетърпимостта на обществото към нея. “На мен ми е смешно и непонятно как Марешки заявява, че ще се пребори с корупцията, а самият той признава, че дава рушвети. Нека някой да му поясни, че даването на рушвети също е престъпление”, предложи Лукарски.

“Корнелия Нинова доста екстравагантно, да не кажа извратено, се изказа, че демокрацията ни била отнела много и БСП ни предлага някаква промяна. Не искаме нейната промяна, защото си спомняме времената на социализма, когато уж нямаше корупция, но трябваше да дадеш нещо под масата, за да си купиш банани”, каза Лукарски.

“Съдебната реформа е важен приоритет в програмата на „РБ – Глас народен“. Ефективното противодействие на корупцията е свързано със съдебната система, не само с прокуратурата, както твърдят други, маргинални партии. Корупцията е най-вече в търговското и гражданското право”, категоричен беше Лукарски. Той се аргументира с факта, че само 30 процента от делата са свързани с прокуратурата.

По повод отвореното писмо на РБ и Глас народен до президента, той припомни, че от няколко седмици коалицията алармира за намесата на Турция в изборите ни. След нашето писмо вчера президентът събра службите, но не се предприемат мерки, каза Лукарки. И предупреди, че в резултат на това бездействие ще има струпване на граждани по границата, които ще се опитат да вземат правосъдието в свои ръце. “Възниква една недемократична ситуация, почти анархия, заради бездействието на президента и държавните институции. Президентът трябва да си изпълни конституционните задължения”, категоричен беше Лукарски. Имаме сериозни съмнения, че през този изборен туризъм в ЕС могат за влязат лица, които застрашават сигурността на Съюза, заяви лидерът на СДС.

“Отношенията ни с Турция трябва да са добросъседски, но на равнопоставено ниво. Не се сещам български политик или дипломат да е правил агитация или да се е намесвал в изборите в Турция. Не трябва да се допускат такива действия и в България от страна на Турция”, категоричен беше Божидар Лукарски.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

21.03 2017 в 16:51

“Реформаторският блок е център на автентичната десница, който събира, а не разделя."- разбирай, ние не сме леваци, крадем яко и само с дясната ръка, много рядко и по принуда с двете...

Глупости!
Извинявай, а бе и без извинение, ама тва са абсолютни глупости! Ма ти не си ги виждал бе.
КРАДАТ И С Г@ЗА СИ!
Не само с двете ръце.
А па на божо пернишкия женката му мое да краде и краката си! Кат се усуче около некоя тръба... едно време беше по-слабичка и се въртеше като... центрофуга направо!
Недей да дезинформираш широките народни маси, че ште сложим на челно място в списъка на анархистите.
)))))

42249

4

Denis Rizanov

21.03 2017 в 16:47



Така че една анархия може пък да не ни се отрази зле, знам ли?!


Не знам, но си мисля, че доста помия ше отчете в канала. Тва съдии, прокурорчета, разни държавни чиновничета и най-вече политичета, дето се мислят за елит... много болезнено ще им се отрази една малка анархийка от 2-3седмици. От Турция сапун, от Индия конопено въже. Ако ги оставят малко да се организират ще заработи и медицинския туризъм.
Но анархистите винаги са били слаби организационно. Никога не планират правилно нещата, с мисъл за утрешния ден.Те са просто стихийна сила,която бързо настъпва и още по-бързо заглъхва. Не може да се разчита да "оправят нещата".
Нещата ги оправя само другарят Йосиф Висарионович.
)))))

29585

2

Izalina

21.03 2017 в 16:31

Познавам доста хора, които се самоопределят като анархисти и отдавна са спрели да слушат, както и да вярват във всичко останало от горния текст, дето го плямпа и останалата централизирана власт на разменено гостуване от години.

Така че една анархия може пък да не ни се отрази зле, знам ли?!