Москов, РБ: Програмата на БСП трябва да си остане шега

OFFNews 14 март 2017 в 10:26 2611 5

Снимка БГНЕС архив

„БСП ни води към буферна зона между две империи – Русия и Турция. Буфер между две империи е краят на България".

Това коментира пред бТВ говорителят на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” Петър Москов.

„За мен е важно в следващия парламент да има силно дясноцентристко мнозинство, което да остави програмата на БСП това, което е – една шега. Ако това не се случи, вече няма да е смешно, както не беше при Жан Виденов и при Пламен Орешарски”, допълни още Москов.

Той добави, че заявката на БСП, че държавата трябва да подпомага икономиката, означава само кражба. „Държавата няма място в икономиката, освен като налагаш правила”, поясни Москов.

По повод твърденията на Радан Кънев, че Реформаторският блок и Лютви Местан са едно цяло, след като НПСД се присъедини към ДОСТ и напусна РБ, Москов каза, че това са бури в чаша вода. „Никога десницата не е имала друг опонент освен БСП. Винаги когато БСП идват на власт, с нея идват и касиерите й от ДПС”, смята Москов.

Москов добави, че именно Кънев е човекът, поканил НПСД в Реформаторския блок.

„Докато не е ясно, че основната заплаха е БСП, която идва под термина „промяна”, а вътре в десницата се водят индиански игрички, свързани с персонални амбиции – нещата са много лоши”, смята Москов.

„Нали е ясно, че Реформаторският блок няма нищо общо с Реджеп Ердоган? Аз съм обяснил, на НПСД, че не могат да бъдат част от блока, ако прокарват такава политика. Аз знам, че когато БСП се връща и казва, че трябва държавата да бъде инвеститор в икономиката, когато президентът е бил изпран от тях – това е проблем на държавата”, каза още Москов.

Той коментира и намесата на Турция в политиката на България: „Когато имаме информация, че изборният процес у нас ще бъде контролиран и ще бъде функция на друга държава, трябва да се преосмисли отварянето на секции”.

Москов добави, че намесата на турския посланик в българския политически живот е недопустима.

„Може ли българският президент с всичката тази информация и на фона на това, което върши Турция, да гарантира, че изборният процес ще бъде подчинен на българския национален интерес?”, попита Москов.

По думите му президентът Румен Радев трябва да вземе решение за ситуацията с намесата на Турция във вътрешната ни политика.

„Това не е разказът „ще направим промяна”, това е реалната отговорност на държавника”, допълни Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

5

Nik68

16.03 2017 в 12:39

Какъв изказа докторе. Красота. Да беше постигнал и в работата като министър такива красиви неща.

12779

2

Немец

14.03 2017 в 11:15

Нещастна крадлива отрепка....Като влезеш в Парламента ще почнеш да целуваш ръката на Мутрата,за да ти позволи да правиш каквото си искаш и да крадеш,крадеш,крадеш.....както м/у другото и всички от т.нар. РБ.....нещастни патерици на Мутрата,винаги ще бъдете боклуци....