Нова Република: Очакваме съдът да отмени наложеното ни от ЦИК медийно затъмнение

O 15 март 2017 в 14:30 2638 3

Днес се проведе делото по жалбата на Нова Република срещу изключително порочната практика на ЦИК да взима решения на тъмно, без да уведомява за производствата по тях заинтересованите страни и да им даде възможност да вземат отношение. Повод е писмото на ЦИК, че Нова Република трябва да бъде третирана като извънпарламентарна политическа сила и това стана причина БНТ да отмени участието на Радан Кънев в „Панорама".

"Никой вече не се учудва от тенденциозното отношение на ЦИК и на политическия картел към Нова Република и от факта, че именно срещу единственото истинско дясно обединение са насочени тези злонамерени действия. Това обаче засяга всички участници в изборите и Нова Република атакува именно тази порочна практика пред ВАС", коментира Петър Славов.

Един от лидерите на Нова Република посочи в съдебната зала, че е налице явно дискриминационно и тенденциозно отношение и така се фаворизират дадени коалиции в същото правно положение, докато представителите на Нова Република са ограничени от допускане в дебат. Пример за това са така наречените реформатори, които промениха името си на "Реформаторски Блок -Глас народен" и социалистите, които промениха името си на "БСП за България". И двете коалиции са били представени в 43 НС под друго име, както и Нова Република.

"На всички е ясно защо се прави това – да не бъдат задавани въпроси към ГЕРБ, БСП и псевдопатриотите. Да не се говори за действията на най-активните депутати от Нова Република срещу картела на горивата, срещу замитането на кражбата КТБ", даде примери Славов.

Политиците от Нова Република са доказали с годините принципността на позициите си и вярват, че както отмениха решението на ЦИК за машинното гласуване, така ще успеят да спрат и тази порочна практика.

"Целта е да бъдем изолирани най-активните представители в миналия парламент, които са част от Нова Република, да ни попречат да поставим пред останалите политически сили истинските проблеми, които всъщност интересуват хората. ЦИК се опитва да ни прати в така наречената "Б" група, т.е при партиите, за които хората вероятно не са и чували и по тази причина едва ли биха им обърнали сериозно внимание", обясни Славов.

Нова Република очаква в съвсем кратък срок да има съдебно решение, което да отмени порочното решение на ЦИК.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови