Проданов: Нужни са радикални промени в трудовото законодателство в защита на работещите

OFFNews 22 март 2017 в 10:19 2382 1

Турският посланик трябваше да бъде вече отзован и обявен за персона нон грата. Емисари шетат из Лудогорието и Родопите под прикритието на Дианета и ислямизират населението, както и правят внушения за териториалната цялост на България. 

Това заяви Константин Проданов, председател на ПП АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 23 МИР София-град и 27 МИР Стара Загора. 

Проданов попита защо Бойко Борисов, който сега мълчи, е назначил за заместник - министър на отбраната човек от партията на Касим Дал, която сега е част от ДОСТ – това е директна заплаха за националната сигурност. Според него на първо място трябва да се сезира прокуратурата и ДАНС за турското вмешателство, и ако това се потвърди, ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна. На второ място в дългосрочен план са нужни промени в Закона за политическите партии така, че да се затегне режимът за регистрация, както и да се промени Закона за вероизповеданията и духовните училища в България да не могат да бъдат спонсорирани от Дианета. Нужна е промяна и в законодателството относно двойното гражданство, но за страни извън ЕС, особено за тези, които не разрешават такова, като Турция например. 

Председателят на АБВ сподели, че за него първата мярка срещу експлоатацията на труда в България е да говорим повече за това и да се разбере, че хората извън София живеят в условия на неофеодализъм. Те се страхуват, че ако надигнат глас ще изгубят работата си. Нужни са сериозни промени в трудовото законодателство, които да защитят работещите хора. Проданов се обяви против идеята за т. н. „гъвкав пазар на труда“, защото това дава възможност работещите да бъдат уволнявани по-лесно и да бъдат орязани техните права.

Той очерта и икономическите мерки, които трябва да се предприемат, за да има подем в икономиката. Трябва да се работи срещу регионалните неравенства на територията на страната - това може да се случи чрез намесата на държавата и участието й като инвеститор в райони като Северозападна България, например. Нужна е реконструкция на инфраструктурата успоредно с развитието на бизнеса и привличане чужд капитал в затруднените райони. Доброто образование също би спомогнало за по-добра предприемаческа инициатива. Проданов препоръча да се облекчи административното бреме при започване на бизнес. За съживяване на икономиката е нужна и по-активна данъчна политика - въвеждане на необлагаем минимум, прогресивно подоходно облагане, както и диференцирани ДДС ставки за стоките – по-високи за луксозните стоки, по-ниски за книги, бебешки продукти, лекарства и учебници. Специално за бизнеса Коалиция „АБВ – Движение 21“ предлага въвеждане на нулев данък за реинвестираната печалба в дълготрайни производствени активи, както и вдигане на прага за задължителна регистрация по ДДС на фирмите от 50 000 лв. на 100 000 лв.

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

22.03 2017 в 10:47

Млади господине, това че хората не ви знаят кой сте и какъв сте не означава, че вие не трябва да знаете или да се правите, че не знаете, че и вашата партия беше управляваща. И е солидарно отговорна, колкото ББ и Герг, Колкото патреотите и РБ, така че не се правете на ощипани госпожици по въпроса с турските емисари. Не са от вчера и не са за изборите само.