Радан Кънев: ГЕРБ не могат да спрат комунистите, защото управляваха като комунистите

OFFNews 04 март 2017 в 08:49 7183 14

Лидерите на Нова Република представиха листата на дясното обединение за област Хасково. На срещата със симпатизанти в петък вечерта Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров определиха водача на листата Стоил Яков като изключително смел кандидат.

„Всички ние преди много години тръгнахме по един път. Осеян с надежди, с мечти, но и път, през който стана ясно кои са тези, които устояват на изкушенията – за никаква власт и за никакви облаги. А тук листите на нашите противници са осеяни с такива, които не устояха", обяви в началото Яков.

Председателят на националния предизборен щаб на Нова Република и водач на листите в Хасково и Бургас Стоил Яков обяви предстоящите избори за „битка срещу лъжата, измамата и предателството".

„Наистина е дошло време да си повярваме, че можем. Че не сме мишоците под чужди трапези, очакващи трохи. Че не сме хора, които се пречупват пред първото изкушение. Които предават себе си и предават всички десни избиратели, които са ги подкрепяли", обясни Яков.

Той призова за кампания от врата на врата, защото битката е за свободата на всеки. Стоил Яков каза още, че ако не си верен на ГЕРБ и ДПС, не можеш да развиваш никакъв бизнес в област Хасково. Затова битката е въпрос на оцеляване.

Председателят на Нова Република Радан Кънев припомни как 70 години властта в България се държи като враг на народа си.
„Преди 70 години окрадоха земята, добитъка, пенсионния фонд. За последните 2 години откраднаха 6 милиарда от КТБ и АЕЦ „Белене", още 1 милиард от обществени поръчки. И всичко това са три комунистически партии – БСП, ГЕРБ и ДПС. И сега искат да управляват заедно в коалиция. Кой ще е ги спре?", попита Кънев.

Лидерът на ДСБ и Нова Република сам даде отговора – няма да е този, „който вдигна белия байряк и си призна, че се е предал".

„Не могат ГЕРБ да спрат комунистите, защото те управляваха като комунистите. За съжаление трябва да си кажем, че нашите бивши колеги от Реформаторския блок също не могат да ги спрат, защото в името на властта са готови на всичко. Нашата задача е да спрем всички видове комунисти и всички видове комунистически партии", продължи Радан Кънев.
Политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков обясни, че избирателите могат да разчитат на десните политици, че се аргументират и обясняват какво искат да постигнат.

„Не хвърляме числа и заглавия. След като сме казали, че ще направим нещо, ще положим всички усилия. Имали сме възможност да се поддадем на изкушения, но за важните неща сме оставали на правилния път – на десния път", допълни Трайков.

Мартин Димитров призова симпатизантите на Нова Република да не чакат да дойде най-лошото, а да разкажат на своите близки още сега за задаващата се коалиция между БСП и ГЕРБ и за алтернативата Нова Република.

„Те ако подпишат за „Белене", утре дори и да ги спрем, ще плащаме огромни сметки. За всички е ясно, че се готви коалиция ГЕРБ-БСП. Тя ще бъде представена като експертно правителство. И ще бъде пагубно за България. Реформаторски блок-3 ли ще бъде алтернатива? В името на властта те са готови на всичко. Ако им кажат да си сменят името, ще го сменят. Ако им кажат да вземат хората на Бареков, ще ги вземат", каза Димитров.

Той изреди трите теми, по които ГЕРБ и БСП имат консенсус – строителството на АЕЦ „Белене", замитането на следите от КТБ и отказа да разбият картела при горивата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8990

13

KLMNT

04.03 2017 в 15:23

Проблемът е ,че капиталистичесакта система в България се е съчетала с комунистическия модел КОЙ,прораснал в ГЕРБ,БСП,РБ.Логично е ,когато политическият "елит" е безнаказан заради зависими и неефективни институции и регулатори да сме най-бедната държава в ЕС.Големите политически формации в момента освен да се борят помежду си за мнозинство в следващи парламетн,се борят също така и за запазване на този корупционен модел,от КОЙто в един или друг момент са те били част от него.И когато две малки формации поставиха открито това като основен проблем,пеефската пропаганда и други лостове на държавни институции се включиха срещу тях.Явно има страх от една работеща съдебна реформа,щом се хвърлят толкова усилия да се дискредитират тези партии.

11719

12

Краси

04.03 2017 в 15:02

Ех, Радане, Радане - това че ГЕРБ са баш комунисти, аз съм го казал публично много преди вас - още когато Бойко стана кмет.
Недейте да забравяте все пак, че Трайчо на тези комунисти им беше министър в първото правителство и че и вие, ДСБ, им бяхте коалиционен партньор една година, след като се бяхте клели преди изборите, че никога няма да го направите.
Ние не сме толкова късопаментни и като си смените името, не всичко е забравено.
Но както и да е - не е забравено, но да речем, че сме ви простили. Но хайде сега ми обяснете, какво толкова имате да делите с Христо Иванов, та не можахте да се обедините на изборите. Ние сега за кого да гласуваме, та поне едните да влязат в парламента и да има някаква опозиция? И после, като останете навън, пак ли ще протестирате? Не бихте имали право, защото сами ще сте си виновни!

25665

11

Victimized

04.03 2017 в 13:46

"Тези всичките са рожби на БКП, но най лошото е, че те съхраняват и разпространяват комунистическото мислене."

Спрете се с този комунизъм, или като ще говорите за него се ограмотете малко поне. Какво комунистически мислене ве младеж? Всички партии, до една, които са били част от управлението през прехода, разпространяват и изповядват КАПИТАЛИСТИЧЕСКО мислене и политика, на всички възможни нива.
Истината е, че както не сме видели до сега истинска демокрация, така и не сме видели истински комунизъм. Културния марксизъм и съветския социализъм са абсолютно експериментални и се видя, че не работят, второто със сигурност.
А това, че на Радан половината приятели дето бяха заедно преди, видяха власт и го отебаха, не означава, че сега ще вкара читави хора в политиката.

12584

10

сдг

04.03 2017 в 13:33

Не мога да преценя кой повече лъже и маже с лай,а Радан или сестра му Нинова?!

12094

5

дони

04.03 2017 в 10:54

Не гласувайте за бутикови формации с много сърдити лидери, които не спират да лъжат от сутрин до вечер! Единствената алтернатива за десен вот са ГЕРБ и РБ! Това е голата истина! Радан е лабораторна мишка - заченат е като такъв и такъв ще си остане!