Радан Кънев: РБ няма право да ползва името "Реформаторски блок" на изборите

Коалицията е регистрирана с подписа на Орхан Исмаилов, заяви лидерът на "Нова Република"

OFFNews 07 март 2017 в 09:50 10464 12

Реформаторският блок и Лютви Местан на тези избори са едно и също, каза лидерът на „Нова република“ Радан Кънев пред бТВ.

Реформаторският блок като коалиция на тези избори е регистрирана с подписа на Орхан Исмаилов, въпреки че той участва в друга коалиция. Иначе те нямаха право да използват изобщо името Реформаторски блок. Така че РБ и Лютви Местан на тези избори са едно и също. Те използваха този подпис, а сега го играят на популизъм“, каза Радан Кънев. 

"Дълго време бяхме заедно с тези хора, които сега са в коалиция с Местан, и знаем защо вече не сме заедно – защото възгледът ни за политика е се различава драматично. Всичко се промени след преврата в Турция", подчерта Кънев.

Коментирайки агитацията от страна на турски министър да се гласува за ДОСТ, Кънев посочи, че това е недопустимо.

„Отдавна сме казали, че най-важното е да не се допуска чуждо вмешателство в българската политика, независимо от коя страна идва" – каза Кънев.

"Видях вчера реакцията на колегите от РБ2, 3, 4 или колкото са, която е много помпозна. Само че, когато им предложих да отстраним НПСД от Реформаторския блок, Меглена Кунева скочи като ужилена, защото вечно си пазят някакви баланси. ДОСТ е коалиция между партията на Лютви Местан и партията на Касим Дал, която беше част от РБ.

По думите му ГЕРБ и БСП мълчат заради гласовете от Турция. „Тези две партии, уж големи, които всички медии се опитват да пробутат като единствени алтернативи, са едно и също и по един същ начин се подлагат и на изток, и на югозиток, и накъдето се сетят в името на това да държат властта в България“, коментира още лидерът на Нова Република.

Според него намесата във вътрешните работи на България идва през пробив в службите и във външната политика и е отговорност на управляващите през последните години.

За социологическите проучвания, които дават преднина на БСП пред ГЕРБ и малки проценти за десните партии, Кънев каза, че „това е оформяне на обществено мнение, не е анализ на реални данни“.

Избирателите в дясно не са малък интелектуален сегмент от обществото, те са над 1 млн., но твърде дълго се подлъгват по ГЕРБ, каза още той.

А хората в „Нова република“ са доказали, че не крадат, че не остават във властта на всяка цена и когато тя се разминава с принципите, остават с принципите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

12

KumaLisa

30.03 2017 в 00:16

Радан изглежда у главата като капут. Какъв лидер можеш да бъдеш, като изглеждаш у главата като капут. Не пречи повече бе изрод! Отивай да биеш чикии, че коя ли ще те погледне пък теб, капут нещастен.

13604

8

In Trum we trust

07.03 2017 в 12:41

Същият този турски агент Орханчо - беше инсталиран за зам. министър на отбраната от Радан Кънев, който лично каза цитирам: "само името му е проблема". Само за една година въпросният Орхан (както е видно от данъчните му декларации) си купи къща за половин милион в полите на Витоша!

21272

7

Гароне

07.03 2017 в 12:38

Това ми напомя за едно заглавие от преди години:
"Сашо апашо - "Не съм Сашо апашо."".

21272

6

Гароне

07.03 2017 в 12:37

"РБ няма право да ползва името "Реформаторски блок"", а какво име да използва.

42249

5

Denis Rizanov

07.03 2017 в 11:58

корморан е друг и се оттегли в "името на стабилността", защото преди тва с бившия депесар местан се плюеха като хапеха като коври на околомръсното. та той се дръпна назад, за де не ги питат хората е как до вчера се псувахте а днес се целивате!?

77927

4

El Commandante

07.03 2017 в 10:44

Ама тоя от РБ не беше ли Корман бе?

42249

3

Denis Rizanov

07.03 2017 в 10:34

Доц. д-р Орхан Исмаилов е роден на 16/09/1979
Тоя почти като боцко бе!
2002 - лейтенатн в НВУ „Васил Левски“ гр. Велико Търново
2005 - Академията на МВР по специалността „Защита на националната сигурност“
2007 - ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Право“
2009 - образователна и научна степен „доктор“ въз основа на защитена дисертация на тема: „Защита на класифицираната информация в условия на кризи“
2012 - академична степен „доцент“ въз основа на монографичен труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи – стратегически приоритет на политиката за национална сигурност“

Ебах ти "препускането"!
Ей тоя го искам да го видя на теста на Менса, но преди това просто искам да седне на един стол и САМ ДА СИ НАПИШЕ едно CV и мотивационно писмо за поне една от заеманите от него държавни длъжности!