Радан Кънев: "Реформаторски блок" е крадено име със съучастието на Местан

ОFFNews 08 март 2017 в 17:43 3427 3

„РБ е крадена абревиатура, открадната със съучастието на Лютви Местан. Защото партиите, които днес се явяват като Реформаторски блок, не биха могли да се явят с това име без подписа на Орхан Исмаилов от НПСД. Орхан Исмаилов се подписа, разреши им да откраднат името Реформаторски блок, след което отиде при Местан. По този начин оформиха двете патерици на ГЕРБ – една българска и една турска", заяви лидерът на дясното обединение "Нова Република" Радан Кънев в Разград.

Той обясни още, че в Реформаторския блок в момента са хората на Светльо Витков, свързвани в цяла София с 2 неща – роднински връзки с Бриго Аспарухов и с безропотно подчинение на ГЕРБ в Столичния общински съвет.

„Там са земеделците на Румен Йончев, които влязоха в 42-ия парламент с БСП, гласуваха за Делян Пеевски като шеф на ДАНС и влязоха в 43-тия парламент с Бареков. До последния момент бяха най-вярна патерица от мнозинството на Цветанов“, допълни той.

Радан Кънев каза, че в момента се води медийна и социологическа война срещу Нова Република и че не вярва на манипулативните проучвания.

Лидерът на "Нова Република" обяви, че има данни от социологическо проучване, което се крие от хората.

„Попитани кой е лидер на Реформаторския блок, хората отговарят Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров. Попитани кой е лидер на „Да, България“ казват Радан, Трайчо, Мартин и Христо Иванов. Попитани кой е лидер на "Нова Република", отговарят вярно, че лидерите сме аз, Мартин и Трайчо“, каза Кънев.

„В "Нова Република" смятаме, че има няколко много важни неща за България в този момент. Първото е да запазим цивилизационния избор на традиционния български патриотизъм – проевропейската ориентация, хуманността, култът към образованието. Това е патриотизмът на българските възрожденци, чужда на всякакви -фили и -фоби. Ние в Нова Република сме такива – традиционни български патриоти“, коментира от своя страна политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков.

Като основен ангажимент на Нова Република Трайков посочи действия, които да направят живота на малкия и средния бизнес по-лесен. Според десните политици само това ще гарантира удвояване на икономическия ръст.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови