Съпругата на Румен Христов представи свои стихосбирки

OFFNews 08 март 2017 в 10:08 4471 2

Жана Христова, съпруга на Румен Христов от Реформаторския блок, представи две свои стихосбирки в града.

Тя обясни, че е избрала Русе за представяне на книгите си, защото харесва града и в него се усеща аристократичният дух от миналото, което го прави много подходящо място за подобни прояви.

А Румен Христов е водач на листата на реформаторите в Русе.

Христова заяви, че политиците все още са длъжници на хората на изкуството, тъй като са нужни повече усилия, както и законодателни инициативи, за да се развива културата. "Благодарна съм на Румен, защото той въпреки политиката съхрани в себе си едно хубаво чувство към културата и изкуството“, заяви Христова пред русенци, дошли да уважат събитието.

"В политиката трябва да има място за култура, защото духовното остава, то е непреходно, и поради тази причина ние от "Реформаторски блок - Глас народен" сме си обещали, че ще работим за това, средствата за култура да достигнат 1% от БВП, защото наистина тази сфера остана подценена през последните години. За съжаление това важи и за Русе – един прекрасен град с традиции в областта на културата", заяви водачът на листата Румен Христов.

В духа на културните прояви, днес, 8 март, в Русенския театър ще се играе спектакълът "Службогонци".

Представлението е специален подарък от водача на листата на "Реформаторски блок - Глас народен", Румен Христов, за русенските дами, по случай Деня на жената. Румен Христов не без ирония коментира, че спектакълът не е избран случайно, и че е необходимо политиците по-често да гледат от смешната страна на нещата, които вършат.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

08.03 2017 в 12:36

Тая двойка измекяри няма нищо общо в Русе.

14344

1

Nibble

08.03 2017 в 11:26

Ауууу....... каква "новина"! Офнюз са "великани" на журналистиката......