Ще има ли дебат Борисов-Нинова?

Двамата не могат да се разберат за формата на дискусията

OFFNews 28 февруари 2017 в 11:36 5197 12

Големият лидерски предизборен дебат Бойко Борисов-Корнелия Нинова все още е под въпрос, след като вече няколко дни председателите на двете най-популярни партии не могат да се споразумеят под каква форма да се изправят един срещу друг.

Борисов предлага предизборна дискусия в два модула - първо на ниво експерти, а после - пряк дебат между него и Нинова.

Корнелия Нинова, от своя страна, настоява само за лидерски дебат, защото било неприемливо да се смесват формите - експерти и лидери заедно.

Тази сутрин Борисов обяви, че е разговарял по телефона с председателя на БСП и договорка отново не е била постигната. Той държи дебатът да се проведе в 19:30 ч утре, 1 март, в Зала 6 на НДК, за което вече има договорка и между трите големи телевизии - bTV, Нова и БНТ.

"Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен", коментираха по-рано днес от екипа на Нинова.

Малко по-късно от БСП изпратиха прессъобщение, в което червеният лидер потвърждава за телефонния разговор по следния начин:

"Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. За разлика от него, ние приемаме политиката за сериозно занимание, а не за шоу програма. Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12236

12

News

28.02 2017 в 15:17

За 9-10 години управление и толкова много избори бате Бойко НИКОГА не е участвал в никакъв дебат! НИКОГА! Няма да участва и сега, защото в един дебат не знаеш какви теми и въпроси ще ти зададе другата страна. А и когато дебатът е сериозен няма да може да се измъква със селски закачки и вицове, и/или да сменя темата, както когато е сам в телевизионното студио пред хипнотизираната Анка.Така, че дебат между двамата няма да има! Айде на бас!

10902

9

Мариян

28.02 2017 в 13:00

Тая цайсата гъска какво се притеснява да има два кръга? В единия ще си е тя и Боко, както самата тя го иска. В другия вече ще са експертите. Така няма да се смесват лидерскя и експертния дебати, какво се прави на интересна, страх я е май, защото освен общо и абстрактно, с недомлъвки и с никаква конкретика партията-убийца не може да говори, а?

8596

6

NikiDanev

28.02 2017 в 12:22

ХАХАХА, БАТ БОЙКО И ШУБЕ, ЕЙ КЪНЕВЦИ, КОСТОВЦИ И СИЕ, ДРЪНКАТЕ ГИ ЗА ДА СЕ НАМИРАТЕ НА РАБОТА ВЕ. КОГА, В КОЙ МОМЕНТ, В КОЕ ИНТЕРВЮ, БАТЕ Е ПАДАЛ ПО ГРЪБ, КАТО НЕ МУ ИЗНАСЯ СМЕНЯ ТЕМАТА, ПРЕКЪСВА, НАДГОВАРЯ. КАКВО МОЖЕ ЛУДОТО КУРЛЕНЧЕ? МОЖЕ ДА ХВЪРЛЯ ЕДНИ Й СЪЩИ ФИШЕЦИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ИМА ИЛИ НЯМА ЗАД ТЯХ НЕЩО, ВСЪЩНОСТ ЦЯЛАТА ГАЛИМАЦИЯ Е ДА СЕ НАРУГАЕ ГЕРБ ОТ НАЧАЛО ДО КРАЯ. НО, ЗАД ТОВА ПРОЗИРА И НЕЩО ДРУГО, ДА КУЧКИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛАЯТ, АМА СЕ ЧУВАТ. КОИ КОМУНДЕТА ОСВЕН НИНОВА НОСЯТ НЯКАКВА МИСЪЛ? НЯКАКВА ПРОГРАМА ИЛИ НЕЩО СМИСЛЕНО? СМИСЛЕНО Е САМО ДА РУГАЯТ ЕС, ГЕРБ И ДА МРЪНКАТ ЗА РУСКИТЕ САНКЦИИ, ВСЕ ЕДНО ОТ УТРЕ ЩЕ ПОЧНЕМ ДА КУПУВАМЕ РУСКИ КОМПЮТРИ, А ТЕ ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ НА ОПАШКА ЗА БЪЛГАРСКА СЛАНИНА. ЕЙ, КЪНЕВЦИ, ПОРАБОТЕТЕ МАЛКО СРЕЩУ БСП, НЕЩО МИРИШЕТЕ НА РУСКО ОЩЕ ОТ КОСТОВО ВРЕМЕ

42249

4

Denis Rizanov

28.02 2017 в 12:01

Сетете се какво беше с плевенския траверс и сополите по дядо му и си представете какво ще е с този тиквун. А и корнелия няма да се прави на джентълмен като Радев.
)))))