Трендафил Величков с отворено писмо до бТВ

OFFNews 20 март 2017 в 15:34 2560 0

Считам за обидно за нас, зрителите, да гледаме как двама самозабравили се кандидати си мерят дипломите в ефир, занимават ни с детските си години и нямат представа за живота и проблемите на хората в областта, която имат претенциите, че трябва представляват в Народното събрание. 

Това се казва в отворено писмо на Трендифил Величков, водач на листата на АБВ - Д21 за 13 ти МИР Пазарджик, до бТВ. 

Писмото на Величков: 

Скъпи колеги от сутрешния блок на БТВ,

Знам, че си е ваша работа кога и кого да каните на предизборни дебати. Но тази сутрин с диспута за Пазарджик и участниците в него, успяхте да втрещите доста от зрителите си. Вместо да поканите всички водачи на листи, и хората от родния ми Пазарджик да имат възможност да чуят поне едно конкретно предложение за това как да се решат проблемите им, вие отново и всъщност - за пореден път, предпочетохте да покажете канонада от клишета. При това - изречени от хора, отдавна забравили къде въобще е Пазарджик на картата.

Считам за обидно за нас, зрителите, да гледаме как двама самозабравили се кандидати си мерят дипломите в ефир, занимават ни с детските си години и нямат представа за живота и проблемите на хората в областта, която имат претенциите, че трябва представляват в Народното събрание.

По време на целия така наречен дебат, аз не чух (предполагам това важи и за другите), нито една конкретна мярка, нито един проблем, нито едно възможно решение. Вместо това се оказа, че за пореден път дадохте отново трибуна на хора, които ни обясниха, че по силата на елементарната математика те със сигурност са в парламента и няма особен смисъл да се занимават с проблемите на гражданите

Всъщност от този диспут има и нещо полезно. Видяхме колко некомпетентни и неинтересуващи се от Пазарджик хора водят листите на БСП и ГЕРБ. Това, което се случи тази сутрин, не беше дебат, беше махленска свада между сърдити хора, пренавити от собствената си висока самооценка, на които явно им е писнало и от Пазарджик, и от кампания и чакат да стане 27-ми, за да дойдат в студиото вече като депутати и да продължат с разговорите за собствената си значимост.

Умерено благодарен съм, че противопоставянето между тези две лица ме обогати и разбрах, че университетски преподавател като Велков все пак имат диплома за висше образование. Само че хората от Пазарджик се питат освен на българското, на кои други две разузнавания е бил агент въпросният дипломиран господин. „Безценно“ ни беше да разберем, особено за учителите от гимназията на Захариева, че е имала шестици и тук там някоя петица.След тези откровения мисля животът на учителите в областта стана по лек. Не, даже мисля, че проблемите им се решиха! Беше добре да попитате и за едно едничко нещо конкретно, което тези люде свършиха за областта ни, тъй като те са били сред най- овластените ни съграждани през последните 50 години. Не, че е важно - важното вие питахте и сега на всички живота ни е по лек и спокоен. 

След днешният дебат вече знам, че явно няма смисъл да се борим за всичко, което предлагаме и правим от АБВ-Д21 за региона – дебатиращите тази сутрин „намериха“ решение за всичко!

Няма смисъл да продължим и с борбата за създаване на индустриална зона "Родопи"- видяхме как с две клишета двамата опоненти „намериха“ работа на цялата област. Мисля си, че и от филиала на медицинският университет, за който се борим, скоро също няма да има нужда - все пак и двамата важни за града и областта имат вече дипломи, а другите да се спасяват поединично.
И околовръстният път на Пазарджик и той оттече, нищо че Захариева и Борисов се гушнаха предизборно с кмета Тодор Попов,и той беше официален глашатай на предизборната им среща.

Абсурдно е да мисля, че с това писмо ще променя нещо и вие като професионалисти и журналисти ще започнете поне в последната седмица да каните и други водачи на листи освен БСП и ГЕРБ, но все пак помислете, редно ли е национална медия, която би следвало да е символ на плурализма и свободното слово, да дава редовно думата за противопоставяне на менения предимно на две определени партии. Нима считате , че те са единствените, които представляват българските граждани? 

В заключение ще посоча още веднъж, че този „дебат“ не впечатли никого в Пазарджик, че по време на него видяхме двама души хора, които не просто не познават града и областта, но не се и интересуват от тях. Защото егото им е единствено за която се грижат с неуморна отдаденост ежедневно. За тях то е много по-важно.
След този позор на пазарджиклии не им остава друго, освен да накажем тези политически бракониери.

Трендифил Величков, водач на листата на АБВ - Д21 за 13 ти МИР Пазарджик

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови