ВМРО иска оставка на посланик Гьокче и блокада на границата с Турция

Каракачанов настоява да не се излъчва предизборният клип на ДОСТ

Мая Младенова 06 март 2017 в 12:27 9612 0

Турският посланик се появи в кадри на предизборен клип на ДОСТ. Освен че е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция, гласи позиция на ВМРО. 

Според партията явно някой си мисли, че така въпросът ще стане междудържавен и това ще проправи пътя на поредната противоконституционна формация.

Красимир Каракачанов настоява БНТ да спре да излъчва скандалния клип, на който се появява и надпис на турски език – от т.нар. Тюркян чешма. 

Патриотите от ВМРО настояват също СЕМ и ЦИК да се намесят незабавно, а не да си правят оглушки, както обикновено, при подобни предизборни нарушения от страна на антибългарски етнически партии. Каракачанов призовава за хладнокръвна обществена реакция – защото всяка истерия сега е всъщност част от сценария на Ердоганова Турция.

Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България лидерът на ВМРО определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Лютви Местан.

В същото време 1000 автобуса с изборни „туристи" са вече готови, а в Кърджали полицията разкри склад с хранителни продукти, с които се извършва на практика купуване на гласове.

Затова Красимир Каракачанов призовава за ефективна блокада на границата като „Обединени патриоти" започват действия в тази посока. Блокадата е нужна, за да се пресече пътят на Ердоган към българския парламент, категоричен е Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови