Жандармерията отстрани от пътя протестиращите на "Капитан Андреево"

OFFNews 24 март 2017 в 20:00 3676 2

Снимка БГНЕС

Обстановката на трите гранични пункта с Турция е спокойна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Привечер жандармеристи отстраниха протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево" от пътя.

След петчасова блокада се стигна до сблъсък между протестиращи и жандармеристи, съобщава БНР.

120 полицаи и жандармеристи атакуваха колоната, която спря на платната "вход" и "изход" - тоест на пътя към Турция и обратно за България.

На пункта "Малко Търново" също е имало сблъсък между полицаи и протестиращи. Няма хора с наранявания, само един човек е блъснат на земята. Автомобилите, които пътуват от и за Турция, се пропускат свободно от протестиращите.

ВМРО: Държавата и общинската администрация саботират блокадата на Патриотите

Ако правителството бе взело нужните мерки, които да ограничат намесата на Турция във вътрешните работи на страната и в изборния процес, то нямаше да се налага да блокираме пунктовете на българо-турската граница -
написа в страницата си във Facebook лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод съобщението на Министерски съвет, че ако „движението не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки“.

Не ние сме нарушителите, а тези, които пред националните медии заявиха, че ще гласуват и в България, и в Турция. Това е недопустимо нарушение, срещу което трябва да има адекватни действия, а не да се плашат протестиращите, допълва Каракачанов.

Ние сме български патриоти и сме дошли на българската граница да защитим националните интереси и да спрем екскурзиантите-туристи на Ердоган, а не да се сражаваме с българските полицаи. Ние уважаваме органите на реда и отправяме апел към всички протестиращи за толерантно отношение към тях, категоричен бе Каракачанов.

Той декларира, че един от първите законопроекти, които ще внесат, ще бъде "за премахване на възможностите на следващи избори да се извършват подобни нарушения и да се попречи на външното вмешателство на български избори."

Тогава ще се види на дело кои са истинските патриоти в българския парламент, които ще подкрепят тези законови мерки, посочва лидерът на ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови