3D портретът на Левски

OFFNews 15 март 2017 в 08:34 19419 2

Художникът Георги Врабчев е направил 3D портрет на Апостола на свободата Васил Левски. Портретът имаше огромен отзвук в социалната мрежа.

Георги предоставя правата на портрета на всеки желаещ да го използва с некомерсиални цели. Авторът на портрета коментира, че първоначално и той е изградил образа с много скули, но после го е поправил. 

"Образът, който сме виждали винаги, е такъв благодарение на залятите със светлина архивни снимки, които трудно оставят информация за някои детайли", смята авторът.

"Никой от нас не може да бъде на 100% сигурен как точно е изглеждал Левски, а и дори в тези няколко снимки, които е оставил, виждаме, че той много често е променял вида си и ту е отслабвал, ту качвал", пише Георги.

Той обяснява, че погледът е негово решение, както и драматичното осветление.

В социалната мрежа имаше много коментари по новия вид на Васил Левски, като по-голямата част от българите са възхитени, но част от тях смятат, че на него Левски е студен и прилича на кукла

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

2

ELPIDA

15.03 2017 в 17:32

В технически аспект, портретът е много добър.
Има разминаване в тоталната прилика. Нарушена е пропорцията между челото и брадичката на Левски, то не е толкова разголено, изпъкнало.Твърде осезателна е извивката от дясната страна.
Портретът би могъл малко да се матира.Мисля ,че е прекалено полиран, с восъчен блясък.Косите може би трябва да са по-небрежо сресани.Под какъвто и ъгъл обаче като се гледа изображението, очите на Апостола ни "следят".
Все пак,в портрета е постигната силна изразителност,не само в чертите на лицето, но най-вече в очите - много тъга и като че ли песимизъм.
Поне това е моето мнение.

42249

1

Denis Rizanov

15.03 2017 в 15:45

Този образ въобще не подхожда на описанието дадено от онова гнусно човече - джасимчето.