"Черното пиле" на Мариус Куркински гостува на Театър "Азарян"

Оffnews 17 февруари 2017 в 18:05 6683 0

На 15 март 1934 г. е роден един от най-значимите театрални режисьори в историята на съвременния театър у нас – проф. Крикор Азарян.

Ден след рождената му дата, в театъра, носещ неговото име, гостува новият моноспектакъл на Мариус Куркински – „Черното пиле“. Представлението на 16 март, Мариус Куркински, който е сред най-талантливите, забележителни и обичани ученици на проф. Азарян, посвещава на големия режисьор. 

В спектакъла са включени три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“.

"Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, казва Мариус Куркински.

На 23 март 2017 от 19:30 ч. ще бъде първият премиерен спектакъл на Театър Азарян за този сезон. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

Спектакълът е вдъхновен от работата и приятелството между Деян Донков и проф. Крикор Азарян, който има формиращо значение за кариерата и артистично въображение на актьора.

Билети за представленията в програмата на Театър Азарян може да закупите от касите на Билетен център, НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови