Дуел между Вейдър и Люк е бил отрязан от "Междузвездни войни: Силата се пробужда"

OFFNews 19 февруари 2016 в 18:52 11188 0

Един слух, който се въртеше в пространството, изглежда бе потвърден - в "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е  трябвало да има сцена, в която Дарт Вейдър и Люк Скайуокър се дуелират, предаде "Гардиън".

Двубоят е трябвало да бъде показан на Рей в мазето на Маз Каната като спомен от миналото, доказва нова книга по сагата. Както си спомняте, в мазето на дребната извънземна кръчмарка пред очите на главната героиня се появиха виденията за атаката на Кайло Рен над джедайската академия на Люк, както и нейното собствено детство.

Режисьорът Дж. Дж. Ейбръмс вече потвърди, че Юън Макгрегър, който играе Оби-Уан Кеноби в епизоди I, II и III, е записал реплики за въпросната сцена.

В официалната книга към седмия филм, която излезе съвсем наскоро, видението е описано така:

"Тя се взря в далечината и видя мъж в черно, държащ червен лазерен меч. Лицето му бе покрито с маска, оформена да наподобява човешко лице. Но очите на маската бяха празни и мъртви. Червеният му меч се сблъска с друг ярък син лъч светлина. Млад мъж с русолява коса замахна със своя лазерен меч и се сбори яростно с чудовището в черно".

Според сайта "Making Star Wars" режисьорът е щял да покаже сблъсъка на баща и син от "Империята отвръща на удара" с нова гледна точка. За целта е наел актьори, които да изиграят Вейдър и Люк, вместо да ползва стари записи.

В момента феновете се надяват сцената да се появи като допълнителен материал към ДВД изданието на филма, което трябва да излезе през април

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови