Филм на носителя но Оскар Люк Жаке със специална прожекция на София Филм Фест

ОFFNews 25 януари 2017 в 15:54 4312 0

Люк Жаке покори света с епоса „Походът на императорите”, носител на Оскар за 2005 година, превърнал се в една от най-успешните документални продукции на всички времена и в боксофис хит с приходи над 127 милиона долара. Най-новата творба на режисьора отново е посветена на императорските пингвини в Антарктида. Само след месец неговият нов филм ще бъде показан за първи път във Франция, а в програмата на София Филм Фест 2017 ще бъде представен на специална гала-прожекция „Природата говори”.

Заснет в Антарктида миналата зима в хода на дълго подготвяна експедиция, „Императорът” („L’empereur”) предлага на зрителите уникални кадри от дебрите на световния океан, благодарение на екипировката на специална подводница и безкрайно красиви кадри от въздуха, уловени с дрон.

Разказът е за един млад пингвин, на прага на първото си пътуване, който чува мистериозен зов, каращ го да напусне дома си и да поеме към все още неизвестното приключение през ледовете на континента. Негов другар в пътешествието е опитен, възрастен пингвин, чрез чиито образ Жаке умело извиква спомени, съмнения и страхове, които вероятно са част от познатия път на всички поколения пингвини – към единствената възлюбена, към инстинкта за създаване на поколение, към зова на природата.

Сигурно човекът ще си остане единственото живо същество на тази планета, което притежава разум и въпреки него продължава да разрушава безогледно собствения си естествен дом. Природата говори, но никой от нас не си прави труда да се вслуша в нея.

Билети за прожекциите на 21-ия София Филм Фест може да закупите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови